OKMEYDANI’NDA 50 YILLIK TAPU HAYALİ GERÇEK OLDU

Piyalepaşa’dan startı verilen Okmeydanı Büyük Dönüşüm Projesi’nin 1.Etap Daire Tapusu Teslim Töreni’nde konuşan Başkan Demircan, “Okmeydanı’nda ilk Kentsel Dönüşümün hikayesinde daire tapularını verme aşamasına geldik.” dedi.

2 milyon 350 bin metrekare büyüklüğüyle Türkiye’nin en büyüğü olan Okmeydanı Büyük Dönüşüm Projesi’nde tapu heyecanı yaşandı. Piyalepaşa’dan startı verilen projenin 1.Etap hak sahipleri, Double Tree Hilton Piyalepaşa Otelde düzenlenen ‘Okmeydanı Büyük Dönüşüm Projesi 1.Etap Daire Tapusu Teslim Töreni’ ile tapularına kavuştu. 80 hak sahibinin aileleriyle birlikte büyük mutluluk yaşadığı törene, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Parti Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Haydar Ali Yıldız, Van İlçeleri Kalkındırma ve Dayanışma Derneği Başkanı İbrahim Gülüştür, Van Dernekler Federasyon Başkanı Fevzi Donat, AK Parti Beyoğlu İlçe Başkanı Av. Harun Muş katıldı.

50 YILLIK TAPU HAYALİ GERÇEK OLDU

Törende konuşan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Okmeydanı’nın 50 yıllık tapu hayalinin gerçek olduğunu belirterek, “Çok güzel bir söz var Dünya’da mekan ahirette iman diye insanoğlu mutluluğunu Dünya’da ararken iyi kötü bir mekana sahip olmayı çok ister. Okmeydanı’ndaki bu hikayede insanların mülklerine sahip olma hikayesi de biliyorsunuz ki çok eski 50-60 yıla dayanıyor. Buraya gelen insanlar önce bir arsada olsa almayı arsadan mülkiyet sahibi olmayı çok istediler. Bizlerde bundan 5 sene evvel ilk arsa tapularını vermiştik bugün Okmeydanı’nda ilk Kentsel Dönüşümün hikayesin de daire tapularını verme aşamasına geldik. Bu akşam yüzde yüz ittifakla gerçekleştirdiğimiz proje için yürüyen inşaatlarda kat ittifakı verme noktasında geldik, mutluyuz” dedi.

OKMEYDANI’NDA DÖNÜŞÜM KESİNTİSİZ BİR ŞEKİLDE DEVAM EDECEK

AK Parti Beyoğlu Belediye Başkan Adayı Haydar Ali Yıldız da, Beyoğlu ve Okmeydanı için tarihi bir gün olduğunu ifade ederek, “Tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. Okmeydanı kentsel dönüşümde Bugün itibarıyla tapu verme işlemi gerçekleşmesiyle kentsel dönüşümün önemli bir adımı atılmış olacak. Bundan sonra da Okmeydanı’nda dönüşüm kesintisiz bir şekilde devam edecek. Depreme dayanıklı konutlar yapmak, daha çok yeşil alanlar üretmek, sağlık alanları ve eğitim alanları üretmek, otopark sorununu çözmek, hepsi bu kentsel dönüşüme bağlı. Burada geleceğimiz var, çocuklarımız var. Onların daha sağlam konutlarda yaşamasını istiyoruz. Bu anlamda Bugün bunun önemli bir adımı atıldı. Daha huzurlu, daha güvenli ve daha yeşil bir Okmeydanı’nı hep birlikte inşa edeceğiz.

İSTANBUL GENELİNDE BİR ÖRNEK OLACAK

Van Dernekler Federasyon Başkanı Fevzi Donat, “Ülkemizin, İstanbul’un bir deprem gerçeği var. Binalarımız bugünkü yapı denetim şartlarına uygun değildi. Büyük bir alan olmasına rağmen sosyal donatıları yoktu. Belediyemizin katkılarıyla vatandaşlarımızın sağ duyusuyla, beraber bir dayanışma ve işbirliği ile bir kentsel dönüşüm projesi gerçekleşti. Bu konuda Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan a, İBB Başkanımız Mevlüt Bey’e ve Kıptaş yetkililerine teşekkür ediyorum. Bir hayalimiz gerçekleşmiş oldu. İnşallah bu Beyoğlu özelinde İstanbul genelinde bir örnek olacaktır.”

BUGÜN HAYALLERİN GERÇEK OLDUĞU BİR GÜN

Tapusuna kavuşan hak sahibi Özüne Kuruçay, “Çok mutluyum. Öncelikle Beyoğlu Belediye Başkanımız Ahmet Misbah Demircan’a ve ekibine, Van Derneğimize sonsuz teşekkür ediyorum. Bu ekip işiydi. Çok güzel çalıştılar, çok güzel şeyler çıktı ortaya. Bizi çok mutlu ettiler. Bugün hayallerin gerçek olduğu bir gün”

40 SENEDİR BEKLİYORUZ BİZ BU ANI

Uzun yıllardır bu anı beklediğini söyleyen hak sahibi İsmail Said “Bugün en mutlu günümüz bu 70 senelik bir tapu olayı depremden sonra gelip ilk defa Okmeydanı’na gelip tapu almak gerçekten çok güzel bir duygu.40 senedir bekliyoruz biz bu anı başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu işleri rayına koydu bizi de bu günlere taşıdı.”

DÖNÜŞÜM İÇİN İLK KAZMA PİYALEPAŞA’DAN VURULMUŞTU

2 milyon 350 bin metrekare büyüklüğüyle Türkiye’nin en büyüğü olan Okmeydanı Büyük Dönüşüm Projesi’nin startı Piyalepaşa’dan verilmişti. Çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiği projenin 1. Etabı’nda ilk olarak 4 adet blok inşa edilerek hak sahiplerine tahsis edilecek. Toplam inşaat alanı 15 bin 570 M2 olan 1. Etapta iskan edilebilir alan 9830 metrekare. 5 bin 740 metrekare Otopark ve teknik alanlar için ayrılan projede toplamda 128 daire yer alacak. Hak sahiplerine verilecek dairelerin büyüklüğü 65 metrekare olacak.