Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi

Adres: Yenidoğan Mahallesi Abdi İpekçi Caddesi No: 68 Bayrampaşa / İstanbul

Tel: 0(212) 544 77 59

Engelleri birlikte aşmak ve engelli vatandaşların engellsiz bir hayat sürmesini sağlamak prensibi ile hareket eden Bayrampaşa Belediyesi, bu doğrultuda Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezini hayata geçirmiştir. Engelli vatandaşlarımız da toplumun bir parçasıdır ve onları yaşama tutundurmak hepimize düşen önemli görevlerden biridir.

Belediyemiz bu görev bilinci ile engelli vatandaşlarımıza özel bir ilgi göstermektedir. Halkımızın yaşam kalitesini yükselterek, sağlıklı nesillerin inşasına katkı sağlamak amacıyla engelli vatandaşlarımızı, engelsiz bir yaşama kavuşturmak için projeler üretmekte ve bunları somut olarak hayata geçirmekteyiz.

Bu somut projelerin başında gelen Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde başta engelli vatandaşlarımız olmak üzere, tüm vatandaşlarımızın gerekli sağlıklı taramaları yapılmakta, uygun tedavi yöntemi belirlendikten sonra yoğun bir fizik tedavi uygulaması gerçekleştirilmektedir. Merkezimizde fizik tedavinin yan sıra, kişiye özel rehabilitasyon ve psikoloji hizmetleri de verilmektedir.

Sadece Bayrampaşa sınırları içerisinde yaşayanlar değil, Bayrampaşa dışından gelen engelli vatandaşlarımız da tüm hizmetlerimizden faydalanabilmektedir. Bugüne kadar 10 binden fazla engelli vatandaşımızı hayata tutundurma yolunda önemli adımlar atmayı başaran merkezimiz, çalışmalarına aralıksız devam etmekte ve Bayrampaşa'da ikamet edenlere ücretsiz olarak hizmet vermeyi sürdürmektedir.

Fizik Tedavi ve Psikiyatrist uzman Doktor, Psikolog,  Fizyoterapist, idari personel, çocuk gelişimci, sağlık memuru, halkla ilişkiler ve sosyal hizmet uzmanları ile hizmet sunan merkezimizde; ayrıca yönlendirme, danışmanlık ve sosyal servis çalışmaları kapsamında zihinsel engelli çocuklarımıza yönelik; tiyatro, ahşap boyama, takı tasarım, nikah şekeri süslemeciliği ve gitar kursları da verilmektedir.

Diğer taraftan merkezimize gelme, getirilme imkanı olmayan engelli vatandaşlarımız özel dizayn edilmiş araçlarımızla evlerinden alınarak merkezimize getirilmektedir.