Telefon:02125850673

Belgegeçer:02126331121

WEB:http://mevlanakapi.meb.k12.tr

Adres:Mevlanakapı Mah. Mimar Kasım Cad. No2 Fatih /İstanbul

Başarılar:Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol gereği İl Sağlık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü denetim elemanlarınca yapılan denetimde okulumuz temizlik ve hijyen kurallarına uygun bulunduğundan "BEYAZ BAYRAK" almaya hak kazanmıştır. Okulumuz Sağlık Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan denetimde sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam koşulları uygun bulunduğundan "Beslenme Dostu Okul Sertifikası" almaya hak kazanmıştır.

 Öğretmen :78

 Öğrenci :35

 Derslik :17

 Müzik Sınıfı :1

 Resim Sınıfı :1

 Yemekhane :1

 Revir:1

Saatler:09.00 - 15.00

Isınma:Doğal Gaz

Bağlantı:ADSL (1 Mbit)

İl/İlçe Merkezine Uzaklık:3500m

Sportif Etkinlikler:2012 İl Mili Eğitim Müdürlüğü ve İl Gençlik Spor Müdürlüğü İle işbirliği halinde düzenlenen Uluslar arası Özel Sporcular Atletizm Şenliklerinde okulumuz iki 1.‘ lik , üç 2. ‘lik ,bir 3 ‘lük derecelerini aldı. 2012 İzmir Çeşme´de 2012 tarihlerinde yapılan Özel Sporcular Federasyonu Türkiye Yüzme şampiyonasında okulumuz bir 2. ‘lik ve bir 3. ‘lük derecelerini aldı. 2012 Tarihlerinde Beldibi / Kemer/ Antalya ´da yapılan Özel Sporcular Federasyonu Türkiye Futbol Şampiyonasına katılan, okulumuzun Futbol Takımı Türkiye birincisi oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Spor Şöleni 2012 Basketbol Turnuvasında okulumuz 3. oldu. 2011 Uluslar arası katılımla gerçekleşen Özel Eğitim Şenliği Spor Etkinliklerinde atletizmde okulumuz 1. oldu. 2012 İl Mili Eğitim Müdürlüğü ve İl Gençlik Spor Müdürlüğü İle işbirliği halinde düzenlenen Uluslar arası Özel Sporcular Atletizm Şenliklerinde okulumuz iki 1.‘ lik , üç 2. ‘lik ,bir 3 ‘lük derecelerini aldı. 2012 İzmir Çeşme´de 2012 tarihlerinde yapılan Özel Sporcular Federasyonu Türkiye Yüzme şampiyonasında okulumuz bir 2. ‘lik ve bir 3. ‘lük derecelerini aldı. 2012 Tarihlerinde Beldibi / Kemer / Antalya ´da yapılan Özel Sporcular Federasyonu Türkiye Futbol Şampiyonasına katılan, okulumuzun Futbol Takımı Türkiye birincisi oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Engelliler Spor Şöleni 2012 Basketbol Turnuvasında okulumuz 3. oldu. 2011 Uluslar arası katılımla gerçekleşen Özel Eğitim Şenliği Spor Etkinliklerinde atletizmde okulumuz 1. oldu. 2011 İstanbul İli Milli Eğitim Müdürlüğü ve Lions 118 Yönetim Çevresi İş Birliği İle Yapılan masa tenisinde okulumuz 1. oldu.

Proje Çalışmaları:Özel eğitime gereksinim duyan öğrenciler ile normal gelişim gösteren öğrencilerin kaynaşmasını ve toplumda özel gereksinimden etkilenmiş bireylere nasıl davranılacağını bilmeme algısını kırmak amacıyla “Biz de Varız, Engelleri Birlikte Aşarız” projesini hayata geçirdik. Proje kapsamında okulumuzdan 13 öğrenci ile Pertevniyal Lisesi’nden 13 öğrenci eşleşti ve yıl boyunca çeşitli etkinlikler yaptılar. Yapılan bu etkinlikler öğrenciler tarafından kısa filmler ve öyküler haline getirildi ve törende sunuldu.

Yurtdışı Proje Faaliyetleri:Erasmus+ Projesi kapsamında Bulgaristan, Romanya, Polonya ve İtalya olmak üzere 4 farklı ülkeden 4 okulla işbirliği gerçekleştirdik. Öğrenci ve öğretmenlerimizle birlikte bu 4 ülkeye gidip oradaki eğitim sistemini inceledik. Projenin son ayağında da 4 ülkeyi okulumuzda ağırladık ve hem okulumuzu, eğitime yaklaşımımızı ve kültürümüzü tanıttık.