NİHAT ULUDAĞ – MUSTAFA ŞEKEROĞLU


İstanbul’da bir AVM’de yaşanan operasyonun perde arkasında Azeri mafyasının İstanbul hesaplaşması çıktı. İstanbul’da 2016 yılında öldürülen Rovshan Caniyev’in intikamının alınması için çetelerin buluşması olduğu iddia edildi.

Bahçelievler Ömür'de bulunan bir AVM geçen Cuma günü akşam saat 19.00 sıralarında Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kuşatıldı. AVM'de bulunan vatandaşların zarar görmemesi için, AVM hızla boşaltıldı. İçeride bulunan Türk ve Azeri çete üyeleri 9 adet tabanca ile birlikte kıskıvrak yakalandı.

DİKKAT ÇEKEN İSİMLER

Düzenlenen operasyonda “Şirinler” çetesiyle birlikte gözaltına alınan 3 Azerbaycan uyruklu kişinin isimleri dikkat çekti. Gözaltına alınan isimlerden biri İstanbul’da 18 Ağustos 2016 günü Beşiktaş’da lüks otel çıkışında silahlı saldırı sonucu öldürülen Azeri mafya babası Rovshan Caniyev’in kardeşi N. Caniyev çıktı. Bir diğeri de cinayet günü gözaltına alınıp tutuklanan ve daha sonra serbest kalan suç makinası Hacıbaba T. Olduğu belirlendi.

AZERİ MAFYASININ İSTANBUL HESAPLAŞMASI

AVM’deki buluşmanın öyküsü iddialara göre 8 Ağustos 2013 yılında Başakşehir’de öldürülen Azeri işadamı Ali Gamidov’un cinayeti ile başladı. Azeri mafya “Lotu Quli” lakaplı Nadir Salifov’un adamı olan Gamidov, iddialara göre Rovshan Caniyev tarafından öldürüldü. Bunun üzerine Salifov’da Gamidov’ın intikamını almak için Rovshan Caniyev’i öldürttü. Azerbaycan’da cezaevinde olan Nadir Salifov 10 gün önce tahliye oldu. Tahliye olan Salifov İstanbul’a geldi. Bunun üzerine Caniyev’in kardeşide N.Caniyev, ağabeyinin intikamını almak için Hacıbaba T. Ve Camal H. İle İstanbul’a gelerek Nadir Salifov’un öldürülmesi için “Şirinler” çetesiyle anlaştı.

TÜRK VE AZERİ ÇETE ÜYELERİ BÖYLE YAKALANDI

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, AVM'de yaptığı ani operasyonla Azerbaycan'ın en büyük iki pazar mafyasının İstanbul'da kan dökmesini önledi. Türk ve Azeri çete üyelerinin suikast yemeğinde gözaltına alınma anlarının görüntüleri ortaya çıktı