Hayalet baron yakalandı.

Türkiye, Kanada, İtalya ve Almanya'da sahtecilik ve insan kaçakçılığı suçundan 20 yıldır aranan “hayalet baron” İran uyruklu Hamit R. L. Yardımcısıyla birlikte yakalandı. Hamit R.L.'nin interpol tarafından da aranmasının olduğu öğrenildi.

İstanbul Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih, Haseki Sultan Mahallesi, Turgut Özal Millet Caddesi'nde bulunan bir kargo şirketi aracılığıyla yurtdışına sahte pasaport gönderildiğini belirledi.

KARGO ŞİRKETİNE OPERASYON DÜZENLENDİ

Kargo şirketine düzenlenen operasyonda, 1 adet “Marco Jimenez Logo” adına düzenlenmiş sahte İspanya pasaportu ele geçirildi. Polis, kargoyu bırakan kişileri yakalamak için de, kargo şirketi çalışanıymış gibi davranarak, “eksik imza atmışsınız” gelip imza atmanız gerekiyor diyerek, sahte pasaportu gönderen kişileri yeniden kargo şirketine çağırdı.

20 YILDIR ARANAN HAYALET BARON YAKALANDI

Türkiye, Kanada, İtalya ve Almanya tarafından 20 yıldır aranan İran uyruklu hayalet baron Hamit R.L. yanında bulunan bir yardımcısıyla birlikte kıskıvrak yakalandı. Zanlının üstünde yapılan aramalarda, 3 adet İspanya pasaportu ve hologram ele geçirildi.

SUCULARDAN ADRESİ TESPİT EDİLDİ

Kendisine başka bir sahte pasaportla ikamet alan İran uyruklu baron Hamit R.L.'nin Avcılar'da kaldığı belirlendi. Tüm su satan şirketleri araştıran polis ekipleri, İran uyruklu baronun sahte kimliğiyle su sipariş ettiği bayii tespit etti. Su bayisinden hayalet baronun ev adresini belirleyen polis operasyon düzenledi. Evde yapılan aramalarda, kağıtlar üzerinde mikro işlemlerin yapıldığı, özel olarak imal edilmiş mikroskobik cihazlar ve çok sayıda sahte pasaport imalatında kullanılan hologramlar ele geçirildi.

İNTERPOL TARAFINDAN ARANIYOR

Türkiye, Avrupa ve Amerika ülkelerinde 20 yıldır sahtecilik yapan 54 yaşındaki Hamit R.L., sahtecilik alanında dünyanın en iyisi olarak tanınıyor. Sürekli sahte kimliklerle kılık değiştiren Hamit R.L. 20 yıldır yakalanamıyor. Bu nedenle tüm dünyada “hayalet baron” olarak tanınıyor.

SUÇ MAKİNESİ GİBİ

Hamit R.L., Türkiye'de 2008 yılında bir göçmen kaçakçılık operasyonundan firari olarak aranırken, Almanya'da ölümlü bir insan kaçakçılık olayından, İtalya ve Kanada'da da pasaport ve vize sahteciliği suçlamasından 20 yıldır aranıyor.

KUSURSUZ PASAPORT VE VİZE YAPIYOR

R.L., pasaport, vize, diploma ve Uluslar arası geçerliliği olan sertifikaların kusursuz olarak sahtesini yaptığı için tüm dünya çapında tanınıyor. Sahte pasaport ve vizelere mikroskobik kusursuz müdahalelerle gerçeğinden ayırt edilemeyecek hale getiriyor. Bu nedenle tüm gümrük kapılarını kolayca atlatabiliyor.