Ters Dubleks Nedir? Ters Dubleks Evler Nasıl Olur?

Dubleks evlere duyulan talep her geçen gün artıyor. Evden çalışmanın yaygınlaşması, pek çok insanın evini hem yaşam alanı hem de atölyesi olarak kullanması dubleks evler kadar ters dubleks evlere olan talebi de arttırıyor. Peki ters dubleks nedir, ters dubleks ev ile dubleksin farkları nelerdir? Tüm bu soruların ve daha fazlasının yanıtı yazımızda sizleri bekliyor!

Ters Dubleks Nedir?

Ters dubleks, çoğunlukla giriş kat ve -1. katta bulunan 2 katlı evleri ifade etmek için kullanılan bir terimdir. Normalde dubleks konutlar üst katlarda ve 2 katlı olacak şekilde yapılanmış olur. Evde kaç oda bulunduğuna göre değişmekle birlikte dubleks evlerde genellikle giriş katta daha fazla üst katta ise daha az oda bulunur.

Ters dubleks evlerin dubleks evlerden daha farklı bir oda dizilimi mevcuttur. Bu tür evlerde üst kat daha büyük ve daha çok oda barındırırken alt kat daha küçüktür ve daha az oda barındırır. Dubleks evlerde üst kata çıkan bir merdiven bulunurken ters dubleks evlerde alt kata inen bir merdiven bulunur. Ters dubleks evlerde alt dairenin bir üstteki daireyle satışa sunulması söz konusudur ve bu da evin değerini daha çok arttırır.

Ters Dubleks Evler Nasıl Olur?

Ters dubleks evler tıpkı dubleks evler gibi iki katlıdır. Dubleks evlerde bir üst kata merdivenle ulaşılırken ters dubleks evlerde merdivenle bir alt kata ulaşılır. Çoğunlukla giriş katında ya da bodrum katında bulunan alt kat daha az oda sayısına sahip olur. Ters dubleks evlerde yaşanabilecek en büyük sorun havalandırma ve doğal ışık sorunudur. Eğer ters dubleks evin alt katında havalandırma ya da doğal ışık problemi bulunmuyorsa bu evler gönül rahatlığıyla tercih edilebilir. Ters dubleks evler özellikle evden çalışan ya da alt katını atölye, spor odası gibi bir amaçla kullanmak isteyen kimseler için idealdir.

Ters Dubleks Ev Fiyatları ve Dubleks Ev Fiyatları Karşılaştırması

Ters dubleks evler ile dubleks ev fiyatları karşılaştırıldığında ters dubleks evlerin daha uygun fiyatlı olduğu görülür. Ters dubleks konut tipi hem kiralama hem de satışta kolaylıkla alıcı bulabilecek evlerdendir. Gerek kullanışlı olması gerekse de fiyatının dublekslere kıyasla daha uygun olması bunun temel sebepleri. Ters dubleks evlerin dubleks evlerden daha uygun fiyatlı olmasının nedenleri arasında ise;

Ters dubleks evlerin dubleks evlere göre daha az kullanışlı olması,

Bazı ters dubleks evlerde doğal ışık, havalandırma gibi sorunların olması,

Ters dubleksin özellikle alt katında rutubet sorununun yaşanması,

Ters dublekslerin dublekslere kıyasla genellikle daha küçük olması maddeleri yer alır.

Tüm bu sebeplerden ötürü ters dubleks ev kiralanacağı ya da satın alınacağı zaman doğal ışık, havalandırma, rutubet gibi noktalar iyice incelenmeli ve bu noktalarla ilgili ev sahibinden detaylı bilgi alınmalıdır. İçinize sinen bir ters dubleks ev bulduğunuzda ise bu kullanışlı ve sevimli evleri gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. İstanbul, Ankara, Bursa, İzmir, Eskişehir gibi büyük illerde ve daha pek çok şehirde aradığınız ters dubleks daireyi kolayca bulabilirsiniz.