25.10.2019 günü İlimiz Fatih ilçesi Süleymaniye Camiinde “Yankesicilik, Açıktan Hırsızlık” konuları ile ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda;

Cami bahçesinde şüpheli hareketlerde bulunan ve ortak hareket eden (5) kapalı giyimli ve güneş gözlüklü kadın şahıs ile (1) şapkalı erkek şahsın olduğu görülmesi üzerine cami bahçesinde bulunan turistlerin ve vatandaşların çevresinde şüpheli hareketlerle dolaşmaya başlayan şahıslara görevlilerimizce müdahale edilerek Nermin K. (33), Özlem K. (34) ve Seda Ö. (29) isimli şahıslarla, E.A.T., Z.Ö. ve N.K. isimli yaşı küçük şahıslar yakalanmıştır.

Şüphelilerin cami çevresi ve bahçesinde daha önce gerçekleşen açıktan hırsızlık ve yankesicilik olaylarına karışmış olabilecekleri değerlendirilerek elde edilen kamera görüntüleri incelenmiş; E.A.T. ve Z.Ö. isimli yaşı küçük şahısların birlikte (2) ayrı açıktan hırsızlık olayına karıştığı anlaşılmıştır.

Şahısların yapılan sorgusunda; Z.Ö. isimli yaşı küçük şahsın ”elde veya üstte taşınan eşyayı özel beceri ile almak suretiyle hırsızlık” suçundan, E.A.T. isimli yaşı küçük şahsın ise “bina içinde muhafaza altına alınmış eşya hakkında hırsızlık” suçundan arandığı, Seda Ö. (29) isimli şahsın “elde veya üstte taşınan eşyayı çekip almak suretiyle hırsızlık” ve “herkesin girebileceği bir yerde bırakılmakla birlikte kilitlenmek suretiyle hırsızlık” suçlarından arandığı tespit edilmiştir.

Konu ile ilgili yakalanan şahıslar adli makamlarca serbest bırakılmıştır.