İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, “Kumar Oynanması için Yer ve İmkân Sağlama" suçu ile ilgili şüphelilerin yakalanarak suçların önlenmesi amacıyla Sancaktepe ilçesinde yürütülen çalışmalar kapsamında; 02.04.2022 tarihinde Sancaktepe ilçesi Kemal Türkler Mahallesi Sümer Caddesinde bulunan ve kıraathane olarak faaliyet yürüten bir işyerinde kumar oynatıldığı belirlenmiştir.

Emine Erdoğan "30 Mart Dünya Sıfır Atık Günü"nü kutladı Emine Erdoğan "30 Mart Dünya Sıfır Atık Günü"nü kutladı

Şüpheli şahısların yakalanması amacıyla derhal kapsamlı bir inceleme başlatılmış, işyeri ve çevresinde kontro amaçlı tedbir alınmıştır.

İnceleme sonucu; kumar oynatıldığı anlaşılan işyerine aynı gün saat 21.30 sıralarında yapılan baskında; işyeri içerisinde 1 adet yuvarlak masa etrafında 6 erkek şahsın iskambil kâğıtları ile oyun oynadıkları ve masa üzerinde kâğıt para olduğu görülmüştür.

Görevlilerimizce şahıslar kontrol altına alınarak, iskambil kâğıtları ve para muhafaza altına alınmıştır.

Konu ile ilgili içerde bulunan ve kumar oynadığı tespit edilen 6 şahıs hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu gereğince toplam 10.914 ₺ cezai işlem uygulanmış, işyeri sahibi B.C. isimli şahıs hakkında “Kumar Oynanması için Yer ve İmkân Sağlama" suçundan adli işlem yapılmış, kumar oynatıldığı ve sigortasız olarak işçi çalıştırıldığı belirlenen işyeri hakkında ise mühürlenerek faaliyetlerine son verilmesi amacıyla gerekli tahkikata başlanmıştır.