Karton Bardak içindeki Kek Malzemeleri 2 tane orta boy yumurta 1 su bardağı un yarım su bardağı süt yarım su bardağı zeytinyağı yarım su bardağı şeker 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya.

Karton  bardakta kek  nasıl oluyor? 

Oluyor hem de çok  gayet güzel   Karton bardakta kek yapmanının püf noktaları; kabarmama gibi bir durum yok, kalıp yıkama gibi bir dert yok.

Karton bardakta yapılan  keke çocuklar hayır bile demez. Aycup Karton Bardak keki piştikten sonra dilerseniz 3 e bölerek arasına krem şanti sürebilir, mini pastacıklar şeklinde servis yapabilirsiniz.

Yapımı pratik ve  son derece keyiflidir.  Aycup Karton bardakta kek yapmak için önceden ısıtılmış fırını 160 dereceye ayarlayın. Saat ayarı keki fırına verdiğiniz andan itibaren 20 dakikadır.

Aycup Kekin daha iyi kabarması ve sünger gibi olması için tüm malzemeyi çatalla karıştırdıktan sonra tel süzgeçten geçirmelisiniz. Malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Aycup Kek yapmaya yumurtaları kırarak başlıyoruz.

Üzerine şekeri ekleyin ve çatalla 3-4 dakika çırpın. Süt ve zeytinyağı da ekleyip kısa süre karıştırdıktan sonra kabartma tozu ve vanilyayı ilave edin. Aycup Unu eleyerek katın ve çatalla biraz karıştırdıktan sonra kek hamurunu tel süzgeçten geçirin.  

Hazır olan kek hamurunu bardakların yarısına kadar dökerek paylaştırın. Bardakları yağlamayın.  Piştikten sonra kolayca çıkıyor. İçi yarısına kadar kek hamuru ile dolu olan bardakları önceden ısıtılmış 160 derece fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirin. 20 dakikadan fazla tutmayın. Pişen keklerin ilk sıcaklığı gittikten sonra bardağı yırtarak çıkarabilirsiniz. Dilerseniz sade, dilerseniz pudra şekeri ile servis yapın. Aycup Afiyet olsun.