İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince COVİD- 19 tedbirleri ile ilgili kapalı olması gereken işyerlerine yönelik yapılan denetimler kapsamında;

            16.04.2020 tarihinde ilimiz Ümraniye ilçesi Şerifali Mahallesi Turgut Özal Bulvarı üzerinde kafe olarak faaliyet gösteren bir işyerinin açık olduğu ve içeride nargile içilerek oyun oynandığı bilgisinin edinilmesi üzerine Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda işyerinin açık olduğu, içeride bir masa etrafında şahısların oyun oynadığı ve ayrıca bahse konu kafe içerisinde farklı yerlerde şahısların olduğu görülmüş, işyeri sahibi Ali M. ve diğer (7) şahıs hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 282. Maddesine istinaden her bir şahsa 3180 TL tutarında idari para cezası işlemi uygulanmış, ayrıca İlçe Zabıta Müdürlüğü ekiplerince işyeri mühürlenmiştir.

            Çalışmaların devamında aynı gün ilimiz Ümraniye ilçesi Ihlamurkuyu Mahallesinde kıraathane olarak faaliyet gösteren bir işyerinin mührünün kırılarak tekrardan faaliyete geçtiği bilgisinin edinilmesi üzerine Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda işyerinin açık olduğu, içeride şahısların olduğu görülmüş, işyeri çalışanı Sefa C. ve diğer (3) şahıs hakkında 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunun 282. Maddesine istinaden her bir şahsa 3180 TL tutarında idari para cezası işlemi uygulanmış, ayrıca İlçe Zabıta Müdürlüğü ekiplerince işyeri mühürlenmiştir.