İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çekmeköy İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince COVİD- 19 tedbirleri ile ilgili yapılan denetimler kapsamında;

Saat: 00.30 sıralarında Cumhuriyet Mahallesinde bulunan ve kıraathane olarak faaliyet gösteren bir işyerinin açık olduğu ve içeride kumar oynandığı yönünde bilgi edinilmesi üzerine, bahse konu işyeri içerisinde yapılan kontrollerde içeride (9) şahsın iskambil kağıtları ile kumar oynadıkları ve masalarda toplam 7.750 TL bulunduğu görülmüş, işyeri sahibi Harun A. (39) ile (9) şahsa 1593 Sayılı Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesine istinaden toplam 39.375 TL idari para cezası işlemi uygulanmış, ayrıca hakkında “Kumar Oynanması İçin yer ve İmkan Sağlama” suçundan işlem yapılan Harun A. isimli şahıs adli makamlarca serbest bırakılmıştır.

Saat 02.00 sıralarında Mimar Sinan Mahallesi Mimar Sinan Caddesinde bulunan bir işyerinin açık olduğu ve içeride kumar oynandığı yönünde bilgi edinilmesi üzerine, yapılan kontrollerde 15 adet dizüstü bilgisayar bulunan işyerinde kumar oynanmadığı ancak sosyal mesafe kurallarına aykırı hareket edildiği görülmüş, işyeri sahibi İbrahim K. (39) ve içeride bulunan (4) şahsa 1593 Sayılı Hıfzıssıhha Kanununun 282. Maddesine istinaden toplam 15.900 TL idari para cezası işlemi uygulanmıştır.

Konu ile ilgili ruhsatsız olduğu belirlenen iki işyeri de, İlçe Zabıta Müdürlüğü ekiplerince mühürlenerek faaliyetlerine son verilmiştir.