Konya Büyükşehir Belediyesi, Hatay HATSU altyapısını, yerli ve milli ilk Coğrafi Bilgi Sistemi olan KOSKİCBS’ye entegre etti. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “KOSKİCBS ile tıpkı Konya’da olduğu gibi Hatay’da da HATSU’nun tüm altyapı-üstyapı verileri ile kanal, içme suyu hatları ve kadastral verileri tek noktadan tüm kullanıcılara anlık veri olarak paylaşılabilecek. Bu sayede tahrip olan şehrin alt ve üst yapılarını onaracak, depremin yaralarının sarılmasına katkı sunacağız.” dedi.

Hatay’da depremin olduğu ilk günden bu yana mobil mutfak, ekmek fırını, mobil haberleşme, enerji ihtiyacı, yardımların dağıtımı gibi hizmetleri yerine getiren Konya Büyükşehir Belediyesi, su ve kanalizasyon altyapısı ile ilgili de önemli çalışmalara imza atıyor.

Depremin yaralarını sarmak için Hatay’daki altyapı çalışmalarına yoğunlaşan Konya Büyükşehir Belediyesi, Hatay HATSU altyapısını KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün Türkiye’de yerli ve milli ilk Coğrafi Bilgi Sistemi olan KOSKİCBS’ye entegre etti. KOSKİCBS ile Konya Büyükşehir Belediyesi, Hatay’ın su ve kanalizasyon şebeke hatlarını dijital ortamda takip ederek daha hızlı müdahale etme ve ilgili kurumlarla paylaşma imkanına sahip oldu.

HATAY’IN ALTYAPISI KONYA BÜYÜKŞEHİR’E EMANET

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye’nin en büyük coğrafyasına hizmet veren Konya Büyükşehir Belediyesi KOSKİ Genel Müdürlüğü’nün; yıllarca edinmiş olduğu tecrübe ve teknik altyapısı ile Hatay’da su ve kanalizasyon hizmetini emanet aldığını belirterek, “Altyapı projelerinin planlama, yapım ve işletme süreçlerinde verilerin toplanması, depolanması ve analizi gibi kritik ihtiyaçlara çözüm üreten ve milli kaynaklar kullanılarak geliştirilen KOSKİCBS ile Konya’daki 31 ilçemizin 36 milyon metre uzunluğuna sahip 6 farklı su şebekesini ve 3 binden fazla üst yapı tesisini sorunsuz bir şekilde kontrol edebiliyoruz. Aynı hizmeti depremden büyük zarar gören Hatay ilimize verecek ve emanet aldığımız altyapı hizmetini sorunsuz bir şekilde Hataylı kardeşlerimize sunacağız inşallah. KOSKİCBS sayesinde, yapılan her uygulama ve operasyonun maliyeti düşüyor, eldeki verinin kalitesi, doğruluğu ve güvenirliği yükseliyor. Bunun yanı sıra iş tekrarları önleniyor, verilere erişim hızı artıyor, kurum içi ve kurum dışı kullanıcıların aynı veriye ulaşması sağlanıyor. Sistemin geliştirilmesi ve genişletilmesi tek elden sağlanarak kontrol edilebiliyor. Aynı anda birden çok türde veriye ulaşılabiliyor.” dedi.

HATAY’DA TEK NOKTADAN BİLGİ PAYLAŞIMI YAPILABİLECEK

Verilerin doğru yönetilmesi, güncel olarak bir yerde depolanması, tek bir ekrandan gösterimin, sorgulamaların ve analizlerin yapılabilmesi için KOSKİCBS uygulamalarının geliştirilerek aktif hale getirildiğini ifade eden Başkan Altay, “KOSKİCBS ile tıpkı Konya’da olduğu gibi Hatay’da da HATSU’nun tüm altyapı-üstyapı verileri ile kanal, içme suyu hatları ve kadastral verileri tek noktadan tüm kullanıcılara anlık veri olarak paylaşılabilecek. Bu sayede tahrip olan şehrin alt ve üst yapılarını onaracak, depremin yaralarının sarılmasına katkı sunacağız inşallah. Hataylı kardeşlerimize daha hızlı ve daha kaliteli hizmet sunmak için elimizdeki tüm imkanları seferber edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

İstanbul ve 68 İlde ruhsatsız silah operasyonu düzenlendi İstanbul ve 68 İlde ruhsatsız silah operasyonu düzenlendi