Kahramanmaraş merkezli ve 10 ilimizi etkileyen deprem sonrasında başlatılan yardım kampanyasına Kartepeli kadınlarda güçlerini birleştirerek destek verdi. Kadınlar deprem bölgesinde mevsim şartlarına uygun, sıcak tutan kıyafetleri kendi elleriyle dikip gönderiyorlar. Kahramanmaraş'ın yanı sıra Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Malatya ve Hatay'da yaşanan deprem sonrasında KAR-MEK kurslarında eğitim gören Kartepeli kadınlar kendi el emekleri ürettikleri kış ürünlerini deprem bölgesine gönderiyor.

EN İYİ BİZ ANLARIZ

Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu, Dünya Yıldızlarını Ağırlamaya Hazırlanıyor! Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu, Dünya Yıldızlarını Ağırlamaya Hazırlanıyor!

Belediyesi bünyesinde bulunan KAR-MEK kursların eğitim gören kadınlar yaşanan asrın felaketi sonrasında harekete geçtiler. Kış mevsimini göz önüne alan kadınlar özellikle ihtiyaç duyulan ürünleri kendi elleriyle hazırladılar. Yünlü ürünler başta olmak üzere çocuklar için kıyafetler hazırlayan Kartepeli kadınlar, depremi en iyi biz anlarız dediler.

BELEDİYEYE TEŞEKKÜR

KAR-MEK giyim öğretmeni Nurten Ulusoy “Deprem bölgesinde bebeklerimiz için battaniyeler, eşortman, pijama, kadınlar için rahat giyebilecekleri ürünler hazırladık. Polar cinsi onları sıkı ve sıcak tutacak malzemeler kullanarak ürünleri hazırladık. Orada hava şartları çok kötü. Çocuklar için bereler hazırladık. Biz depremi yaşadık. Onların neye ihtiyaç duyduklarını biliyoruz. Biz depremi yaşadığımız zaman sıcaktı, şimdi ise soğuk. İnsanlarımız soğuk ile mücadele ediyorlar. Bizlerde elimizden gelen ne varsa tüm imkanlarımızı seferber ettik. Kursiyerlerimiz sayesinde bunlar ortaya çıktı. Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın” derken, Kartepeli kadınlar bu imkanları bize sunan Kartepe Belediyemize ve Başkanımıza sonsuz teşekkürler. Onların sayesinde depremzede kardeşlerimize daha kolay yardım eli uzatabiliyoruz” açıklamasında bulundular.