12.06.2019 günü saat 01.00 sıralarında, İlimiz Kağıthane ilçesi Hamidiye Mahallesinde bir aracın kundaklanması neticesinde meydana gelen “Mala Zarar Verme” olayı ile ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda;

Güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesi neticesinde olayın meydana geldiği sokağa gelen bir aracın şüpheli bir şahsı bırakarak olay yerinden uzaklaştığı, şüpheli şahsın kundaklanan aracın içerisine girmesinin akabinde aracı iç kısmından yakarak olay yerinden uzaklaştığı belirlenmiştir.

Araç sahibi mağdur şahısla yapılan görüşmede, şahıs husumeti olduğu Ayhan A. (40) isimli şahıstan şüphelendiğini beyan etmiş, çalışmaların devamında bahse konu olayın azmettiricisi olduğu ve (20) suç kaydı bulunduğu tespit edilen Ayhan A. ile olayı gerçekleştiren Afganistan uyruklu Usman K. (26) isimli şahıs aynı gün yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Konu ile ilgili yakalanan ve 13.06.2019 günü adli makamlara sevk edilen şüpheliler hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmıştır.