İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kadıköy İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince “Uyuşturucu Madde İmalatı ve Ticareti” konusu ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında;

19.09.2019 günü saat 11.50 sıralarında ilimiz Kadıköy ilçesi Eğitim Mahallesinde beyaz renkli bir araç ile uyuşturucu madde satışı yapıldığı bilgisi edinilen araç Dr. Erkin Caddesi üzerinde görülmesi üzerine bahse konu araç görevlilerimizce takibe alınmış, araç Eğitim Mahallesi Fahrettin Kerim Gökay Caddesinde bulunan bir akaryakıt istasyonunda durduğu ve bir şahsın gelerek araç içerisinde bulunan şahıslara para verdiği ve şahıslardan bir şeyler aldığı görülmesi üzerine aracın içinde bulunan Osman K. (38) ve Engin P. (29) isimli şahıslar yakalanmış, araç içerisinde yapılan aramada; sol ön kapı kolunda (6) parça halinde daralı ağırlığı 6 gram Skunk maddesi ele geçirilmiş, şahısların yapılan üst aramasında Osman K. isimli şahsın üzerinden 100 TL’lik banknot halinde (10) adet sahte para ele geçirilmiş, Osman K. isimli şahsın ikametinde yapılan aramalarda ise 13 gram Skunk maddesi ele geçirilmiştir.

Şahısların yapılan sorgulamasında; Osman K. isimli şahsın “Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti” (2), “Kasten Yaralama” (1), “Tehdit-Hakaret” (1) suçları olmak üzere (4) ayrı suç kaydının olduğu tespit edilmiştir.

Konu ile ilgili yakalanan şahıslardan Engin P. isimli şahıs ifadesinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılmış, Osman K. isimli şahıs ise 20.09.2019 günü sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.