İBB’DEN METROBÜS GÜZERGAHINA ÖZEL BARİYER

İstanbul Büyükşehir Belediyesi metrobüs güzergahında bulunan bariyerleri yeniden düzenliyor. Motosiklet sürücülerinden gelen talepleri değerlendiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi normal bariyerlere göre daha esnek ve kesici darbeyi önleyen yeni bariyerlerin yapımına başladı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yol Bakım Ve Altyapı Koordinasyon Daire Başkanlığı, metrobüs güzergahında yeni bir trafik düzenlemesine başladı. Özellikle motosiklet sürücülerinden gelen talepler üzerine D-100 karayolunda bulunan bariyerlerin revize edilmesi kararı alındı. 



İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin araştırmaları ve motosiklet sivil toplum kuruluşlarıyla yapılan bilgi alışverişi sonrası özel bariyerlerin montajına başlandı. D-100 karayolunda metrobüs güzergahında ve virajlı kavşaklarda yapımına başlanan özel bariyerler normal bariyerlere göre biraz daha esnek olmasının yanı sıra bariyer altındaki boşlukların kapanmasıyla kesici darbeyi de önlüyor. Kesici etkisinin ortadan kalkmasıyla birlikte yeni bariyerlerin, özellikle ölümle sonuçlanan motosiklet kazalarının sayısını azaltması bekleniyor. 

Tasarlanan yeni bariyer kapatma aparatları 2.5 milimetre kalınlığında ve 4 metre boyunda. Çelik saç bariyerler tamamen yerli üretim. 



Ocak ayı itibariyle yapımına başlanan özel bariyerler, ilk etapta yaklaşık 20 kilometrelik güzergahta düzenlenecek. İlk etap çalışmalarının Mart ayı itibariyle tamamlanması planlanıyor.