İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleşecek ve iki gün sürecek çalıştayın açılış konuşmasını İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu yapacak. Yeşil alanlarla ilgili çalışmalar yapan akademisyenler, sivil toplum kuruluşları ve sektör temsilcileri konuyu etraflıca tartışacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve iştiraki İstanbul Ağaç ve Peyzaj AŞ ev sahipliğinde düzenlenecek İstanbul Yeşil Alanlar Çalıştayı, “Yeşil Alanlarda Dönüşüm; Kimlik ve Sürdürülebilirlik Amaçlı Çözümler” temasıyla gerçekleşecek. İstanbul Kongre Merkezi’nde 5-6 Şubat 2020 tarihlerinde yapılacak çalıştayda, peyzaj çalışmalarında kentin dokusuna uygun akıllı çözümler ile kaynakların daha verimli kullanılması konuları ele alınarak, yol haritası belirlenecek.

Çalıştayda, İstanbul’un gelişen kimliğini yansıtacak doğal bitki örtüsüne uygun yeşil alanların hayata geçirilmesi ve sürdürülebilir hale getirilmesi tüm yönleriyle değerlendirilecek. Alanında uzman akademisyenler, ilgili sivil toplum temsilcileri, kent paydaşları ile sektör temsilcilerinin katılımıyla çözüm ve proje önerileri görüşülecek.Her geçen gün artarak etkisini hissettiren küresel ısınma ve buna bağlı sorunlar, çalıştayda masaya yatırılacak. Bu önemli sorunun baskıladığı yeşil alanları koruma ve var olanı arttırma üzerine fikirler ortaya konulacak.

İki gün sürecek ve on dört paralel oturumun gerçekleştirileceği çalıştay, agac.istanbul/calistay web adresinden kayıt olunarak takip edilebilecek. Çalıştayın sonunda sonuç bildirgesi yayınlanacak. Bildirge, ilgili kişi, kurum ve kuruluşlara iletilerek tüm kamuoyuyla paylaşılacak.

PROGRAM:

Tarih: 5 Şubat 2020 Saat: 08:45-17:00

Tarih: 6 Şubat 2020 Saat: 09.30-17:00

Yer: İstanbul Kongre Merkezi

GÜN PROGRAMI İÇİN TIKLAYINIZ

Kaynak

https://www.ibb.istanbul/News/Detail/36411