İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve İnsan Ticareti ile Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince “Organ Ticareti” ve “Resmi Belgede Sahtecilik” konusu ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında;

Yapılan teknik ve fiziki takipler neticesinde sosyal medya üzerinden anlaştıkları tespit edilen ve akraba gibi görünmek için sahte pasaport düzenleyen şahısların İlimiz Esenyurt ilçesinde faaliyet gösteren bir özel hastanede sundukları sahte belgeler ile 10.000 dolar karşılığında organ nakli yapılmasını talep ettikleri, ameliyatı yapacak doktorun 35 bin dolar karşılığında anlaştığı tespit edilmiş ve 21.06.2019 günü yapılan operasyonda Suriye uyruklu Ahmet Zına (32) ve İsrail uyruklu Nimer Hayadrı (50) ile bu şahıslara tercümanlık yapan Yusuf E. (49) ve organizatör olduğu ileri sürülen  Doçent Doktor H.G. (46) isimli erkek şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Konu ile ilgili yakalanan şahıslardan Yusuf E. isimli şahıs ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılmış, Nimer Hayadrı sınır dışı edilmek üzere karakola teslim edilmiş, 22.06.2019 günü adli makamlara sevk edilen Ahmet Zına ve H.G. isimli şahıslar ise tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.