09.02.2020 günü saat 19.20 sıralarında İlimiz Başakşehir ilçesi Şamlar Mahallesinde bir kadın şahsın araç ile zorla kaçırıldığı ve Şamlar Ormanı Sazlıdere mevkiine ilerlediği yönünde bilgi edinilmesi üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Başakşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda;

            İvedilikle bahse konu adrese geçilmiş, ihbara konu aracın görevlilerimizce görülmesi üzerine araca dur ihtarında bulunulmuş, kaçmaya devam eden araç yaşanan kovalamacanın devamında durdurulmuş, araç içerisinde bulunan Mehmet Emin D. (45) ile Ramazan D. (40) şahıslar yakalanarak gözaltına alınmış, araç içerisinde yapılan kontrollerde P.D.D. isimli yaşı küçük şahıs şoför koltuğunun arka kısmında boyun kısmı bantlı olarak görülmüş, araç içerisinde yapılan aramalarda 2 adet eldiven ile 1 adet bıçak ele geçirilmiştir.

            Yapılan araştırmalarda konunun aile içi bir meseleden kaynaklandığı ve şüphelilerden Mehmet Emin D. isimli şahsın mağdur şahsın babası, Ramazan D. isimli şahsın ise mağdur şahsın amcası olduğu belirlenmiş, konu ile ilgili yakalanan ve “Kasten Öldürmeye Teşebbüs” suçundan adli makamlara sevk edilen şüpheli şahıslar tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiş, kurtarılan yaşı küçük şahıs ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne ait Çocuk Destek Merkezi Yurduna yerleştirilmiştir.