Metoroloji tarafından yapılan son dakika bildirimi hava durumu için araştırma yapan vatandaşların sorularına yanıt verdi. Özellikle İstanbul'da geçtiğimiz Pazar gününden bu yana hava sıcaklıkları oldukça düştü ve sisli, yağmurlu ve puslu günler İstanbulluları karşıladı. Haftanın yoğun stresinden kaçıp hafta sonu plan yapmak isteyen bireyler de hafta sonu hava durumu nasıl olacak? sorusunun cevabını araştırıyor. İstanbul'a ne zaman kar yağacak? Aynı şekilde bu denli sert ve soğuk hava da kar yağışının habercisi. Meteoroloji'den gelen son dakika uyarıları ve hafta sonu hava durumu haberimizde.

İşte Meteoroloji'den gelen son dakika uyarısı ve ayrıntıları...

METEOROLOJİ'DEN SON DAKİKA BİLDİRİMİ! HAFTA SONU HAVA NASIL OLACAK?

İSTANBUL'DA BUGÜN HAVA NASIL OLACAK?

İstanbul'da bugün yani 16 Şubat Cumartesi günü hava yine oldukça soğuk olacak... Sabah 06:00'dan 12:00'a kadar rüzgarlı bir hava beklenirken 12:00'dan 21:00'e kadar hava çok bulutlu.

Hissedilen sıcaklığında 7-8 derece arasında olacağı tahmin ediliyor. Rüzgar ise 19 km/sa hızla esecek. İstanbul için bugün beklenen en düşük hava sıcaklığı 4, en yüksek hava sıcaklığı ise 8.

Marmara Denizi'ndeki olumsuz hava koşulları nedeniyle Bursa Deniz Otobüsleri (BUDO) ve İstanbul Deniz Otobüsleri'nin (İDO) birçok seferi iptal edildi.

İstanbul'da yarın yani 17 Şubat Pazar oldukça güneşli bir hava sizleri karşılayacak. Yarın parçalı bulutlu bir hava beklenirken gün boyu da güneş bekleniyor. Ortalama hava sıcaklıklarının 8-9 derece olması bekleniyor.

İstanbul'da önümüzdeki hafta güneşli hava beklenirken ay sonuna doğru kar yağışı bekleniyor.

UYARILAR

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı: Rüzgarın Marmara ve Ege'de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli, yer yer kısa süreli fırtına (40-70 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.