İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce, DHKP/C (Devrimci Halk Kurtuluş Partisi Cephesi) terör örgütünün deşifre edilmesine yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından farklı tarihlerde yürütülmekte olan soruşturmalar kapsamında,

Terör örgütü güdümünde faaliyet göstermekte olan “İDİL KÜLTÜR MERKEZİ” ile “YÜRÜYÜŞ DERGİSİ” isimli örgütün kullanımında olan binalara düzenlenen operasyonlarda gizli sığınaklar tespit edilmiş ve bu sığınaklarda İçişleri Bakanlığınca “Terör Arananlar” listesinde adı geçen ve farklı renk kategorileri ile aranması bulunan şahıslar ile bahse konu binalarda bulunan sığınaklarda örgüt içerisinde üst düzey yönetici konumda faaliyet gösteren ve çok sayıda aranması bulunan şahıslar yakalanmış, şahısların beraberinde örgütün “MERKEZ KOMİTESİ” ile şifreli yazışmaların yapıldığı değerlendirilen çok sayıda dijital materyaller ele geçirilmiştir.

Bu doğrultuda Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ile İstihbarat Şube Müdürlüğü koordinesinde başlatılan çalışmalarda, benzer bir gizli sığınağın terör örgütünün hukuk yapılanması olarak faaliyet gösteren ve İlimiz Kağıthane İlçesi Gürsel Mahallesinde bulunan Halkın Hukuk Bürosu’nda da olabileceği ve bu sığınak içerisinde aranması bulunan ve örgüt içerisinde üst düzey yönetici olarak faaliyetlerine devam eden şahıs/şahısların saklanıyor olabileceği yönünde bilgi edinilmesi üzerine;

20.06.2019 günü 03.00 sıralarında bahse konu adrese yapılan operasyonda, Hukuk Bürosu içerisinde bulunan; Ö.A, G.A, G.S, A.Ç, N.Ö isimli (5) şahıs yakalanmış, ayrıca büro içerisinde tespit edilen gizli sığınakta yapılan aramada çok sayıda “ARANIYOR” kaydı bulunan E.T ile “Terör Arananlar” listesinde gri kategoride aranan terör örgütünün Türkiye Merkez Komitesi içerisinde yönetici olarak faaliyet yürüten K.K isimli şahıslarda yakalanarak gözaltına alınmış, yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyaller ele geçirilmiştir.

Konu ile ilgili yakalanan ve 25.06.2019 günü adli makamlara sevk edilen şahıslardan K.K. “Silahlı Terör Örgütünü Kurma ve Yönetme” suçundan, G.A. , G.S. , A.Ç. , E.T. ve N.Ö. “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olma” suçundan tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiş, Ö.A. hakkında Adli Kontrol Hükümleri uygulanmıştır.