DHKP/C terör örgütüne büyük darbe vuruldu

Şişli'de İdil Kültür Merkezi'ne sabaha karşı operasyon düzenlendi. Binanın üst katındaki gizli bölmede yeşil kategoride aranan terör örgünün sözde genel sekreteri Ümit İlter, sözde Türkiye sorumlusu Caferi Sadık Eroğlu'nin da aralaında bulunduğu 8 kişi yakalandı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DHKP/C terör örgütüne yönelik yaklaşık 6 ay devam eden teknik takip çalışmalarının ardından operasyon başlattı.

1 YEŞİL 2 GRİ LİSTEDE ARANMASI OLAN ÖRGÜT LİDERLERİ YAKALANDI

Şişli'de bulunan İdil Kültür Merkezi'ne sabahın erken saatlerinde ani operasyon düzenlendi. Özel Harekat Şubesi'nin de katıldığı operasyonda tüm bina abluka altına alındı. Kültür merkezinin üst katında özel olarak yapılmış bir sığınak tespit edildi. Çelik kapılar oksijen tüpleriyle kesilerek gizli sığınağa girildi. Buraya yapılan operasyonda, Yeşil kategoride aranması olan örgütün sözde Genel Sekreteri olan Ümit İlter, sözde Türkiye sorumlusu Caferi Sadık Eroğlu, Gri kategoride aranan Emel Yeşilırmak, Gri kategoride aranması olan İbrahim Gökçek, sözde Halkın Hukuk Bürosu sorumlusu Barkın Timtik, sözde Halkın Mühendis Mimarları Sorumlusu Barış Yüksel ile operasyon sırasında binada bulunan B.V. Ve S.G. Gözaltına alındı.

İdil Kültür Merkezi'nde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzemeler ele geçirildi.