Meteroloji uzmanlarının ha bugün yağdı, ha yarın yağacak diye sürekli olarak bilgisin verdiği kar yağışı sonunda İstanbul'da gerçekleşti. Öğle saat 12.30 sıralarında başlayan kar yağışı İstanbul'un 12 ilçesinde etkili oldu.

Bazı ilçelerde lapa lapa kar yağarken, bazı ilçelerde ise hafif fırtınalı ve hafif dolu şeklinde kar yağışı gerçeklişti. Kar yağışı sırasında yer yer gök gürültüsünün de yaşanması ilgiyle izlendi. Meteoroloji uzmanları kar yağışının bir süre daha devam edeceğini söylerken, hafta sonuna doğru ise sıcaklıkların yeniden artacağını belirtti. 

İBB, SAHİPSİZ SOKAK HAYVANLARINA 199 NOKTADA BESLENME DESTEĞİ VERİYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehrin ücra noktalarında ve insanların ulaşamadığı alanlarda kış şartlarına maruz kalan, sahipsiz sokak hayvanlarına, kuru mama ve yemekle beslenme desteği veriyor.

Eyüp, Arnavutköy, Sarıyer, Fatih, Tuzla, Pendik, Sultanbeyli, Üsküdar ve Kartal ilçelerindeki besleme noktaları başta olmak üzere, 199 farklı besleme noktasında, günlük ortalama 1.000 kg kuru mama ve yemek artıkları ile sokak hayvanlarına beslenme desteği verilmektedir.

Mama miktarı, gidilen alana göre artmakta, beslenme desteği; 10.oo -13.oo saatleri arasında yapılmaktadır.

İstanbulluların; yaralı, sakat ve aç durumdaki hayvanları, 7/24, ALO 153 hattımıza bildirmeleri halinde, mobil ekipler, o noktalara yönlendirilmekte ve hayvanlara gereken müdahale sağlanmaktadır.

Can Dostlarımıza yönelik hizmetler, Veteriner Hizmetleri Müdürlüğü’nün 410 personeli ve 26 adet hayvan nakil aracı ile gerçekleştiriliyor.