Edirne Belediyesi’nden görevlendirilen ekiplerin görev yaptığı Elbistan’da ekiplerden çalışmalar hakkında bilgi alan Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Gerçekten çok çok büyük bir yıkım var. Tarifi imkansız bir yıkım var. Gözünüz ile görünce daha iyi anlıyorsunuz. Ama Türk milletinin bu zor günlerdeki o birlik ve beraberlik, dayanışma duygusu mutlaka o yorgunlukları, acıları bir nebzede olsa hafifletecek” dedi.


Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, depremin en çok etkilediği yerlerden biri olan ve büyük yıkımların yaşandığı Kahramanmaraş Elbistan’a gitti. Burada görevli olarak bulunan Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık ile bir araya gelen Belediye Başkanı Recep Gürkan, daha sonra bölgede görevlendirilen Burdur Milletvekili Mehmet Göker ile birlikte ekiplerden bilgi aldı. Gürkan, “Bugün depremin merkez üstlerinden biri olan Kahramanmaraş Elbistan’dayız. Burada partimizin görevlendirdiği Burdur Milletvekilimiz Mehmet Göker ile de buluştuk. Edirne Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü Arama Kurtarma Ekimiz burada. 9 personeldi. Ancak bir personelimiz, ufak bir kaza geçirdi, ayak bileği ile ilgili. Onu geri çektik. 8 arkadaşımız ilk günden beri burada görev yapıyor. Enkaz altından canlı olarak da çıkardılar, vatandaşlarımızı. O anlamda da onlarla gurur duyuyoruz, mutluyuz” diye konuştu.

Edirneliler tarafından gönderilen yardımların tamamının bölgeye ulaştığını belirten Gürkan, “Gönderdiğiniz yardımlar, Edirnelilerin büyük bir yardımseverlik ile bize emanet ettiği yardımların tümü buraya ulaşmış durumda. Gerçekten çok çok büyük bir yıkım var. Tarifi imkansız bir yıkım var. Gözünüz ile görünce daha iyi anlıyorsunuz. Ama Türk milletinin bu zor günlerdeki o birlik ve beraberlik, dayanışma duygusu, mutlaka o yorgunlukları, acıları bir nebzede olsa hafifletecek. 104. saatte de bir canlı çıkarıldı. Hava geceleri burada eksi 20’ye kadar düşüyor. Bu kadar soğukta göçük altından vatandaşlarımızın canlı olarak çıkarılması gerçekten umut verici. O anlamda da halen arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Edirne’den 4 yeni arama-kurtarma personelimiz ile birlikte geldik. Onlar burada 4 arkadaşımızı değiştirecek. Buradaki 4 arkadaşımız Edirne’ye geri dönecek. Onlar dönünce Edirne’den 4 arkadaşımız daha gelecek. Göreviniz bitti, denilene kadar Edirne Belediyesi olarak  görev yapmaya devam edeceğiz.

İstanbul'da kentsel dönüşüm nasıl yapılacak? İstanbul'da kentsel dönüşüm nasıl yapılacak?

Mobil ikram aracımız burada hem çalışanlara hem çadır kentteki görevlilere ikramlarımızı sunmaya devam ediyorlar. Sıcak çay, çorba atıştırmalıklar gibi. Bütün milletimize tekrardan geçmiş olsun diyoruz” dedi. Burdur Milletvekili Mehmet Göker de “Bugün depremin 5. günü. Sayın Edirne Belediye Başkanımızla yapmış olduğu hizmetlerin yerinde incelemesini yaptık. Bu vesile ile bu yardımları bizlere sağlayan Edirne halkına, ulaşmasında çok büyük emeği geçen Belediye Başkanımıza ve alanda gece-gündüz-soğuk demeden çalışan tüm personelimize teşekkürlerimi sunuyorum. Tüm ülkemize geçmiş olsun” ifadelerine yer verdi.