29.07.2019 günü 16.00 sıralarında İlimiz Güngören ilçesi Güven Mahallesi İnönü Caddesi üzerinde bulunan özel bir bankadan gelen şüpheli şahıs ihbarı üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda;

Bahse konu adrese geçildiğinde banka güvenlik görevlileri tarafından bekletilen Yusuf D. (21) isimli şahıs yakalanarak gözaltına alınmış, şahsın kendisini polis olarak tanıtıp aradığı şahıslara hesaplarının FETÖ tarafından kullanıldığı bahanesiyle dolandırdığı ve hesabından para çekmek üzere bankaya geldiği tespit edilmiştir.

Yapılan araştırmalarda şahsın çekmek üzere olduğu 13.000 TL paranın, aynı yöntemle dolandırdığı Güngören İlçe Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görevli bir personelin babasına ait olduğu belirlenmiş, çalışmaların devamında şüpheli şahsın birlikte hareket ettiği Kadir Y. (19), Burak Emin A. (18), Cuma Ç. (38) ve Berhan K. (23) isimli erkek şahıslar da aynı gün yakalanarak gözaltına alınmış, şahısların ikametlerinde yapılan aramalarda çok sayıda banka kartı, banka cüzdanı, hesap hareketlerini gösterir belgeler, cep telefonu, sim kartları ile 2.200 Dolar ve 1.200 TL para ele geçirilmiş, ayrıca şüpheli şahısların 24.07.2019 günü İzmir ilinde meydana gelen “Nitelikli Dolandırıcılık” konusunun faili oldukları ve 24.07.2019 günü aynı bankanın Güngören ilçesi Sanayi Mahallesinde bulunan şubesinden para çektikleri belirlenmiştir.

Konu ile ilgili yakalanan şüphelilerden Yusuf D. isimli şahsın “Bilişim Sistemini Engelleme” suçundan (1), Berhan K. isimli şahsın “Karşılıksız Yararlanma” ve “Tehdit” suçlarından (2), Kadir Y. isimli şahsın “Evden Hırsızlık” suçundan (1) adet kaydı bulunduğu belirlenmiş, şahıslar 01.08.2019 günü sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.