Galatasaray: 0 - Fenerbahçe: 0 | MAÇ SONUCU

Galatasaray maçı 10 kişi tamamlarken maça tartışmalı kararlarıyla Cüneyt Çakır damga vurdu. 

Süper Lig'in 9. haftasında nefesleri kesen Galatasaray - Fenerbahçe derbisi golsüz eşitlikle tamamlandı.

Karşılaşmanın 6. dakikasında Vincent Janssen'in attığı gol, Hollandalı futbolcunun pozisyon öncesinde Serdar Aziz'e faul yaptığı gerekçesiyle geçerli sayılmadı.

12. dakikada Galatasaray ceza alanı içerisinde havadan gelen top Serdar Aziz'in eline çarpınca Fenerbahçeli futbolcular penaltı itirazında bulundu.

19. dakikada Galatasaray'da Serdar Aziz sakatlanarak yerini Latovlevici'ye bıraktı. 20. dakikada Bafetimbi Gomis'in yüzde yüzlük gol pozisyonunda kaleci Carlos Kameni topa sahip oldu.

43. dakikada bu sefer Vincent Janssen gole çok yaklaştı. Muslera ile sol çaprazda karşı karşıya kalan Hollandalı futbolcu topu dışarı gönderdi.

Öte yandan Tudor - Aykut Kocaman arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. İlk yarı golsüz eşitlikle tamamlandı.

İkinci 45. dakikada oyun iyice sertleşti.

59. dakikada Galatasaray'ın Feghouli ile geliştirdiği atakta top yerde kalan Hasan Ali Kaldırım'ın eline çarpınca bu sefer sarı-kırmızılılar penaltı itirazında bulundu. Ancak Cüneyt Çakır oyunu devam ettirdi.

Galatasaray'ın penaltı beklentisi nedeniyle tribünlerden atılan yabancı maddelerin yardımcı hakem Tarık Ongun'a isabet etmesi nedeniyle bir süre durdu.

73. dakikada Kameni'den sıyrılan Belhanda yerde kaldı ve penaltı bekledi. Ancak hakem Cüneyt Çakır kendisini aldatmaya yönelik bir hareket olduğunu düşündü ve Belhanda'ya önce ikinci sarı kart sonra kırmızı kart gösterdi.

Kalan dakikalarda gol sesi çıkmayınca maç 0-0 sona erdi.

Bu sonucun ardından Galatasaray 23 puana Fenerbahçe ise 15 puana yükseldi.

Galatasaray bu sezon ligde ilk kez bir maçı gol atamadan, Fenerbahçe ise 14 maç sonra ilk kez gol yemeden tamamladı.