İstanbul Emniyet Müdürlüğü Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince “Uyuşturucu Madde İmalatı ve Ticareti” konusu ile ilgili yapılan çalışmalar kapsamında;

Esenyurt ilçesinde bir şahsın uyuşturucu madde ticareti yaptığı ve ruhsatsız silah bulundurduğu bilgisi edinilmesi üzerine 27.10.2019 günü 20.00 sıralarında İlimiz Esenyurt ilçesi Gökevler ve Cumhuriyet Mahallelerinde bulunan (3) farklı adreste yapılan operasyonda (1) adet ruhsatsız tabanca, 20.25 gram Metamfetamin maddesi ele geçirilmesi üzerine Engin K. (36), Şermin K. (33) isimli şahıslar gözaltına alınmış, adreslerde yapılan aramalarda internet sitesi üzerinden fuhşa aracılık edildiği, yer ve imkân sağlandığı tespit edilmesi üzerine Şenol B. (39), Mehmet Sait Y. (35), Burak C. (30), Kerem F. (49), Aslan D. (34), Aydın K. (46), Nigaro R. (30) ve Turhan K. (47) isimli şüpheli şahıslar yakalanmış, ele geçirilen (4) adet dizüstü bilgisayar ve (11) adet cep telefonu muhafaza alınmıştır.

Konu ile ilgili yakalanan Şenol B., Mehmet Sait Y., Burak C., Kerem F. , Aslan D. , Aydın K., Nigaro R. ve Turhan K. isimli şahıslar işlemlerinin tamamlanmasının ardından savcılık talimatıyla serbest bırakılmış, 28.10.2019 günü adli makamlara sevk edilen Engin K. ve Şermin K. isimli şahıslar hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmıştır.