İstanbul polisinin göçmen kaçakçılarına yönelik gerçekleştirdiği operasyonda şok detaylar ortaya çıktı. Dünyanın enbüyük insan kaçakçısı 'Haval' takma ismiyle tanınan Akbar Omar Tawfeeq'in liderliğini yaptığı şebekenin 10 Ocak 2019'da ölüme gönderdiği içinde 56 mülteci ile batan teknenin dümeni bir göçmene verdikleri ortaya çıktı. Akbar Omar'ın batan tekne ile ilgili şebeke üyeleri ile yaptığı görüşmede dümeni tekne içinde bulunan göçmene veren kaptana kızarken " bu araba mı. Gemiyi neden o göçmene verdiniz. Adam fren mi biliyor" dediği tebpit edildi. Tekne içinde bulunan şebeke üyesi kaptan ve 4 kişilik mürettabat İtalya açıklarında tekneden botla ayrıldıkları ortaya çıktı. Batan tekneden 6 sı kadın 55 kişi İtalyan sahil güvenlik ekiplerince kurtarılırken 1 kişinin cansız bedenine ulaşıldı. Ölen kişininde Akbar Omar'ın kuzeni olduğu tesbit edildi. Polis Akbar Omar Tawfeeq'in Polanya'da bir restorantı, Yunanistanda 3 kuyumcu dükkanı ve K.Irak'da da oteli olduğunu tespit etti.

İstanbul Göçen Kaçaçkılığı ve İnsan Ticareti İle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Ege ve Akdeniz'de batarak çok sayıda göçmenin hayatını kaybettiği olayların sorumlusu olan dünyanın en büyük insan kaçakçılık çetesine takibe aldı. İstanbul ve 3 ayrı ilde düzenlenen kaçak göçmen operasyonunda, İngiltere, İtalya, Ukrayna ve Yunanistan tarafından da aranan, dünyanın en büyük göçmen kaçakçılık çetesi çökertildi. 'Haval' takma ismiyle tanınan çete lideri Akbar Omar Tawfeeq ve 25 adamı gözaltına alınırken soruşturmanın detaylarına İSTANBULBURDA.COM ulaştı

OKUMA YAZMASI YOK 7 DİL BİLİYOR AYLIK GELİRİ 20 BİN DOLAR

İstanbul Göçmen kaçakçılığı ve insan ticareti ile Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınan Şebeke lideri Akbar Omar Tawfeeq'in savcılık ifadesinde okuma yazma bilmediği aylık gelirinin 20 bin dolar olduğu ortaya çıktı.

Akbar'ın ifadesinde Türkçe, İngilizce, İtalyanca, Yunanca'nın aralarında bulunduğu 7 dil bildiğini söyledi. 

GÖÇMEN KAÇAKÇILIĞINDAN AVRUPA ÜLKELERİNDE YATIRIM YAPMIŞ

Akbar Omar Tawfeeq ve çetesinin, Afganistan, Irak ve Suriye'den gelen düzensiz göçmenleri, deniz ve karayoluyla Yunanistan, İtalya, Almanya ve İngiltere gibi ülkelere götürdükleri belirlendi. Çetenin bazen de Yunanistan'daki göçenleri diğer Avrupa ülkelerine götürdükleri tespit edildi. Tüm dünyanın peşinde olduğu göçmen kaçakçılığı çetesinin lideri Akbar'ın Polanya'da bir restorantı, Yunanistan'da 3 kuyumcu dükkanı, K.ırak'da bir otel ve bir televizyon binası sahibi olduğu ortaya çıktı.

MÜLTECİLERİ ÖLÜME TERK ETMİŞLER

Suç şebekesine yönelik yapılan çalışmada İtalya'nın Crotone kasabası açıklarında 10 Ocak 2019'da alabora olan teknenin organizatörlüğü Akbar Omar Tawfeeq'in yaptığı tespit edildi. K.Iraklı ve Suriyeli 6'sı kadın 56 kişiyi taşıyan büyük tekne sahile yakyaşmadan önce kaptan ve 4 mürettabatın botlar ile kaçtığı ortaya çıktı.

DÜMENİ GÖÇMEN'E VERMİŞLER

Tekneyi içinde mülteciler ile bırakan kaptan botlar ile kaçmadan önce teknenin dümenini bir göçmene verdiği ortaya çıktı. tekneyi kullanmaya çalışan göçmen hızla giden teknenin firenini çekmesi üzerine tekne alabora olurken meydana gelen faciyada 6 sı kadın 54 kişi kurtulurken bir kişinin cansız bedenine ulaşıldı.Ölen kişininde Akbar Omar'ın kuzeni olduğu tesbit edildi.

GEMİYİ NEDEN GÖÇMENE VERDİNİZ

Akbar Omar'ın batan tekne ile ilgili şebeke üyeleri ile yaptığı görüşme teknik takibe takıldı.  Akbar, dümeni tekne içinde bulunan göçmene veren kaptana kızarken " Bu araba mı. Gemiyi neden o göçmene verdiniz. Adam fren mi biliyor" dediği tebpit edildi.