Deprem sabahının ilk saatlerinden itibaren Çekmeköy’de başlayan yardım seferberliğine genç yaşlı binlerce Çekmeköylü katıldı.  Çekmeköy Kaymakamlığı ve Çekmeköy Belediyesi öncülüğünde başlayan çalışmalar sonrası bölgedeki çalışmalara katılmak üzere yola çıkan 20 kişilik Çekmeköy Arama Kurtarma görevlisi bölgeye intikal ederek görevine başladı. Yıkılan binalarda aktif  görevler yapan ekip, yüzlerce vatandaşı enkaz altından çıkardı.  250 personel, 31 iş makinası, 2 arama kurtarma aracı, 2 kamyonet, 27 otobüs ve minibüs, Mobil büfe aracı, 2 cenaze aracı, 2 ambulans bölgede çalışmalarına devam ediyor.

Deprem bölgesinde soğukta evsiz kalan vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Çekmeköylü vatandaşlarla birlikte hızlıca koordine olan belediye ekipleri 7’den 70’e her yaştan Çekmeköylü’nün katıldığı kampanyada, AFAD’ın ihtiyaca göre güncellediği listeleri takip ederek hazırladığımız malzemeler arasında; 44 bin 191 adet battaniye, soğuk havalara karışı ısınma ihtiyacı için 1850 ısıtıcı, soba ve tüp, barınma alanlarında kullanılmak üzere 2560 yatak, yorgan, yastık, nevresim takımı ve uyku seti, 24 bin ekmek, 240 bin adet su,  10 bin bebek maması ve bebek biskivüsi,  sıvıyağ-kuru gıda  malzemelerinden oluşan 7 bin 727  gıda kolisi, 40 bin 348 Paketli yiyecek, 904 bin 454 temizlik ve hijyen malzemesi, 402 bin bebek bezi, her yaş grubuna uygun 134 bin 980 adet kıyafet ve  bot, ilk etapta 200 e yakın konteyner ve çadır, 100 e yakın jenaratör ile powerbank ve jeneratörler bulunuyor.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve başkan yardımcıları  da Çekmeköy’deki faaliyetleri koordinasyonunun ardından deprem bölgesine gitti. Burada yapılabilecek çalışmaları yetkilerle istişare eden Çekmeköy heyeti yeni çalışmalar için start verdi. 

Çekmeköy Belediyesi Ayrıca Kahramanmaraş Avşin ilçesine ilk etepta 200 konteynerdan oluşan geçici barınma alanı da kuracak.

CHP para sayma soruşturmasında kim ne söyledi? CHP para sayma soruşturmasında kim ne söyledi?