İstanbul Emniyet Müdürlüğü Büyükçekmece İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince COVİD- 19 tedbirleri ile ilgili yapılan denetimler kapsamında;

22.04.2020 tarihi saat 00.10 sıralarında İlimiz Büyükçekmece ilçesi Bahçelievler Mahallesinde bulunan bir adreste kalabalık bir grup tarafından parti yapıldığı yönünde bilgi edinilmesi üzerine, müstakil ve bahçeli villa olduğu görülen ikametin tüm ışıklarının yandığı ve teras kısmında balonlu süslemeler olduğu görülmüştür.


Yapılan araştırmalarda Nijerya uyruklu Ebuka John E. (36) isimli şahsın yeni doğan çocuğu için arkadaşları ile birlikte parti düzenlediği belirlenmiş, yabancı uyruklu oldukları anlaşılan ve sosyal mesafe kurallarına aykırı hareket ettikleri belirlenen (46) şahsın her birine “1593 Sayılı Hıfzıssıhha Kanununa Muhalefet” suçuna istinaden 3.180 TL idari para cezası işlemi uygulanmıştır.

Konu ile ilgili “Taksirle Bir Kişinin Yaralanmasına Neden Olma” suçundan aranıyor olduğu belirlenen Ebuka John E. isimli şahıs ile bahse konu partiyi organize eden Mehmet A. (24), Selman E. (33), Mustafa E. (26) ve Eren Ç. (27) isimli şahıslar hakkında 22.04.2020 tarihinde sevk edildikleri adli makamlarca 3 ay süreyle ikametlerini terk etmemek koşulu ile adli kontrol hükümleri uygulanmıştır.