19.06.2019 günü saat 00.00 sıralarında İlimiz Beyoğlu ilçesinde gerçekleşen ve bazı basın yayın kuruluşlarında “İstanbul’un göbeğinde maganda dehşeti” başlığıyla yer alan haberler ile ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda;

Bahse konu olayda araçların içerisinden havaya ateş açtıkları tespit edilen Rümeysa A. isimli bayan şahıs, H.K.E. ve K.B. isimli yaşı küçük şahıs ile araçlarda bulunan Ensar K, Enes A, Hazar Ç. ve Caner K. isimli erkek şahıslar 19.06.2019 günü yakalanarak gözaltına alınmış, olayda kullanılan (3) adet kurusıkı tabanca muhafaza altına alınmıştır.

Konuyla ilgili yakalanan şüphelilerden Rümeysa A. isimli şahıs ile H.K.E. ve K.B. isimli yaşı küçük şahıslara “Genel Güvenliği Tehlikeye Sokmak” ve “Korku Panik Yaratacak Şekilde Ateş Etmek” suçundan adli işlem yapılmış, Ensar K, Enes A, Hazar Ç. ve Caner K. isimli şahıslar hakkında ise Karayolları Trafik Kanunu’nun “Trafiği Tehlikeye Sokacak Şekilde Birden Fazla Şerit Değiştirme” ve “Karayolunda Araçların Kamunun Rahat ve Huzurunu Bozacak veya Kişilere Zarar Verecek Şekilde Saygısızca Sürülmesi” maddelerinden toplam 343’şer TL cezai işlem uygulanmıştır.