İstanbul Emniyet Müdürlüğü Beylikdüzü İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince “Uyuşturucu Madde İmalatı ve Ticareti” konusu ile ilgili yapılan çalışmalarda;

Yapılan iki aylık takipli çalışma neticesinde eşkali belirlenen şüpheli kadın şahsın bulunduğu araç ile bu aracı takip eden araç 17.07.2019 günü 21.30 sıralarında İlimiz Beylikdüzü ilçesi Marmara Mahallesi Hürriyet Bulvarı üzerinde durdurulmuş, şahısların üst aramasında ve araçlarda yapılan aramada; 720 gram Metamfetamin maddesi, 480 adet ampul Efedrin Hidroklorür ve 3930 TL para ele geçirilerek muhafaza altına alınmış, araçlar içerisinde bulunan Hakan B. (37) , Gülizar B. (22), Burak T.(29) ve Mehtap B.(39) isimli şahıslar gözaltına alınmıştır.

Yapılan çalışmaların devamında; Mehtap B. isimli şahsın İlimiz Beylikdüzü ilçesi Sahil Mahallesinde bulunan ikametinde yapılan aramada; 59,85 gram Metamfetamin maddesi ele geçirilmiş, Esenyurt ilçesi Akevler Mahallesinde bulunan ikametinde ise “Tehdit, Hakaret ve Kişilerin Huzur ve Sükûnunu Bozmak” suçlarından arandığı tespit edilen Metin A. (53) isimli şahıs yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Konu ile ilgili yakalanan ve 18.07.2019 günü adli makamlara sevk edilen şahıslardan Burak T. ve Gülizar B. savcılık tarafından serbest bırakılmış, Hakan B. hakkında Adli Kontrol hükümleri uygulanmış, Mehtap B. ve Metin A. isimli şahıslar ise tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.