Emine Erdoğan "30 Mart Dünya Sıfır Atık Günü"nü kutladı Emine Erdoğan "30 Mart Dünya Sıfır Atık Günü"nü kutladı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, "Göçmen Kaçakçılığı" suçu ile ilgili Bayrampaşa ilçesinde yürütülen çalışmalarda;

20.08.2022 tarihi saat 08.50 sıralarında Kocatepe Mahallesinde bulunan Sebze Meyve Hali içerisinde şüpheli bir araçta yabancı uyruklu şahısların olduğu belirlenmiştir. Belirlenen araç hal içerisinden çıkacağı esnada ekiplerimizce müdahale edilerek durdurulmuş, yapılan kontrollerde araçta 8 yabancı uyruklu şahsın olduğu ve üzerlerinde herhangi bir belge veya pasaport olmadığı, bu nedenle ülkeye kaçak yollarla giriş yaptıkları tespit edilmiştir.

Olay ile ilgili yapılan araştırmada, araç sürücüsü şüpheli M.H.’nin yabancı uyruklu şahısları Fatih ilçesinden aldığı ve Edirne iline götüreceği, hal içerisine başka şahısları almak için geldiği anlaşılarak, şüpheli şahıs gözaltına alınmıştır. Yapılan aramada şüpheli şahsın üzerinden göçmen kaçakçılığından elde edildiği değerlendirilen 4.445₺, 140€ ve 500.000 İran Riyali ele geçirilerek muhafaza altına alınmıştır.

Konu ile ilgili şüpheli M.H. hakkında "Göçmen Kaçakçılığı" suçundan adli işlem başlatılırken, yakalanan yabancı uyruklu şahıslar işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi’ne teslim edilecektir.