18.06.2019 günü saat 17.48 sıralarında İlimiz Kartal ilçesi Esentepe Mahallesinde bulunan bir lisede gerçekleştirilecek olan Motorlu Taşıtlar Sınavına başka kişilere ait kimlik belgeleriyle sınava girecek şahısların olduğu yönünde bilgi edinilmesi üzerine, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kartal İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda;

Bahse konu liseye geçildiğinde “Joker” olarak tabir edilen şahısların aldıkları ücret karşılığında başkasına ait kimlikler ile sınava girdikleri tespit edilmiş, Murat G. (40), Rıdvan G. (29), Musa K. (36), Murat G. (27) ve İremnur G. (21) isimli şahıslar suçüstü yakalanmış, sınava giriş belgelerinde isimleri geçen Adil D (50), Ayhan K. (46), Şaban D. (51) ve Handan Ç. (30) isimli şahıslar ise yapılan çalışmaların devamında yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Konu ile ilgili yakalanan “Resmi Belgede Sahtecilik” suçundan 19.06.2019 günü adli makamlara sevk edilen şüphelilerden Musa K, Murat G. (27), İremnur G, Adil D, Ayhan K. ve Handan Ç. isimli şahıslar hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmış, Murat G. (40), Rıdvan G. ve Şaban D. isimli şahıslar tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.