28.08.2019 günü 20.30 sıralarında İlimiz Bahçelievler ilçesi Kocasinan Merkez Mahallesinde faaliyet gösteren bir çay evinde meydana gelen ve 01.09.2019 günü bazı basın yayın kuruluşlarında “Kafeye Silahlı Baskın” başlıklı haber içeriğinde yer alan işyeri sahipleri Musa T, ve İsa T. ile işyerinde müşteri olarak bulunan Samet Ö. isimli şahısların tabanca ile yaralanması olayı ile ilgili İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bahçelievler İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalarda;

Güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesi neticesinde bahse konu olayı gerçekleştirdikleri tespit edilen şüphelilerden Vedat A. (25) isimli şahıs 31.08.2019 günü olayda kullanıldığı değerlendirilen (1) adet ruhsatsız tabanca ile Bahçelievler ilçesi Merkez Mahallesinde bulunan bir otoparkta, Ali U. (18), Burak T. (22), Mahir K. (23), Osman Ş. (29) isimli şahıslar ise 01.09.2019 günü ilimiz Küçükçekmece ilçesi İnönü Mahallesinde bulunan bir adresin bodrum katında yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Yapılan araştırmalarda bahse konu olayın (1) saat önce işyeri sahiplerinin akrabası Emirhan T. ile şüpheli şahıslar arasında yaşanan kavganın devamında meydana geldiği belirlenmiş, yakalanan şüphelilerden Ali U. İsimli şahsın “Tutuklu ve Hükümlünün Kaçması” ile “Bina İçinde Muhafaza Altına Alınmış Eşya Hakkında Hırsızlık” konularından toplam (5) aranma kaydı bulunduğu tespit edilmiştir.

Konu ile ilgili yakalanan şüphelilerden Vedat A. isimli şahıs hakkında 31.08.2019 günü sevk edildiği adli makamlarca adli kontrol hükümleri uygulanmış, diğer (4) şahıs ise 02.09.2019 günü “Ruhsatsız Ateşli Silahlarla Mermileri Satın Alma. Taşıma veya Bulundurma” suçundan sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.