İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı görev yapan ve “Gece Kartalları” olarak bilinen Çarşı ve Mahalle Bekçileri tarafından yürütülen çalışmalarda;

           01.03.2020 tarihinde, görevlilerimiz kontrollerini gerçekleştirdiği esnada, İlimiz Bağcılar ilçesi Sancaktepe Mahallesinde bir adreste Fatih B. isimli bir şahsın uyuşturucu madde ve silah ticareti yaptığı bilgisi edinilmesi üzerine alınan arama karasına istinaden bahse konu adreste yapılan aramalarda;


  *   (7) adet ruhsatsız tabanca,
  *   (1) adet kurusıkı tabanca,
  *   (16) adet fişek, 48,3 gram metamfetamin,
  *   (1) adet hassas terazi,
  *   (1) adet kamera izleme cihazı,
  *   (2) adet cep telefonu,
  *   1390 TL para ele geçirilmiş, adreste bulunan Fatih B. (33) ve Hüseyin K. (40) isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alınmıştır.

           Şahısların yapılan sorgulamasında; Fatih B.’nin (1) adet “Yoklama Kaçağı”, (1) adet “3136 SKM” suçlarından, Hüseyin K.’nın ise (3) adet “Kullanmak için Uyuşturucu Madde Satın Almak, Kabul Etmek, Bulundurmak”, (1) adet “6136 SKM”,(1) adet “Parada Sahtecilik”, (1) adet Resmi Belgede Sahtecilik suçlarından kaydının olduğu anlaşılmıştır.

            Konu ile ilgili yakalanan ve 01.03.2020 tarihinde adli makamlara sevk edilen şahıslardan Fatih B. tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiş, Hüseyin K. ise adli makamlarca serbest bırakılmıştır.