21.02.2018 günü İlimiz Bağcılar ilçesinde Moldova asıllı Türk vatandaşı T.A. isimli bayan şahsın öldürülmesi olayı ile ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bağcılar İlçe Emniyet Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar kapsamında;

Bahse konu olayın şüpheli ya da şüphelilerinin bulunabilmesi için yapılan incelemelerde maktulün yanından alınan fildişi düğmenin kime ait olduğunun tespiti amacıyla 48 saatlik görüntüler incelendiğinde, aynı adresin farklı bir dairesinde ikamet eden A.G. isimli erkek şahsın düğmenin ait olabileceği benzer bir kıyafetle binaya giriş çıkış yapıldığı görülmüş ve şahsın sosyal medya hesabı takibe alınmıştır.

Şüpheli şahsın sosyal medya fotoğrafları incelendiğinde cinayet tarihinden önce olay yerinde bulunan düğme ile benzerlik gösteren bir hırkasının bulunduğu, olay yerinde bulunan fildişi düğmenin şahsın hırkasına ait olduğu değerlendirilmiş, şüpheli şahsın cinayet tarihinden sonra çektiği resimler kontrol edildiğinde hırkasında düğme bulunmadığı tespit edilmiştir.

Çalışmaların devamında binada ikamet eden ailelere ait DNA örnekleri alınmış, gelen DNA sonuçlarında şüpheli şahsın babası Z.G. isimli şahsa ait DNA örneğinin maktulün DNA örneğiyle eşleşmesiyle, 28.09.2018 günü şahsın ikametinde arama yapılmış, yapılan aramalarda olayda kullanıldığı değerlendirilen (1) adet çakı, olay günü şüphelinin üzerinde bulunduğu değerlendirilen ve bir düğmesi eksik olan hırka ile olay yerinden alınan ve maktulün eşine ait olduğu değerlendirilen cep telefonuna ait kulaklık ele geçirilmiştir.

Şüpheli A.G. isimli şahsın alınan beyanında olay günü maktulün dairesine gittiğini, maktulden para istediğini ve maktulün arkadaşı olan annesini aramak istemesi üzerine paniğe kapıldığını ve çakıyı maktulün boynuna saplayarak etkisiz hale getirdikten sonra yanında getirdiği eldivenleri takarak evde bulunan 200 TL, 200 Dolar, bir adet değerli çakmak, 5-6 adet saat, cep telefonu kulaklığı ve alkol şişesini aldığını ve kan bulaşan hırkasını banyoda yıkayarak olay yerinden ayrıldığını, aldığı paralarla kuzenine doğum günü hediyesi olarak elektronik sigara aldığını, ikametten aldığı saatleri ise korktuğu için farklı zamanlarda ve farklı yerlerde çöp kutusuna attığını itiraf etmiştir.

Konu ile ilgili yakalanan şahıs “Kasten Öldürme” suçundan 28.09.2018 günü adli makamlara sevk edilmiştir.