İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlilerince "Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkân Sağlama ve Görevli Memura Mukavemet " suçları ile ilgili Bağcılar ilçesinde yürütülen çalışmalar kapsamında; 30.01.2022 günü saat 01.15 sıralarında Bağcılar ilçesi Fatih Mahallesinde bulunan bir işyerinde kumar oynandığı ihbarı üzerine, ivedi bir şekilde adrese geçilmiştir.

Yapılan incelemelerde işyeri içerisinde bulunan bir masada alkol şişelerinin olduğu, 7 kişinin oyun kartları ile kumar oynadığı ve para yerine geçen pulların olduğu tespit edilmiştir.

Kumar oynayan şahıslara yönelik 5326 Sayılı Kanunun 34. Maddesi gereğince idari işlem yapıldığı sırada işyeri sahibi A.A. isimli şahıs, işlem yapan görevlilerimize sandalye fırlatmıştır. Ayrıca A.A. isimli şahıs “Ben ekmek yiyemeyeceksem kimse yiyemeyecek” diyerek işyerinde bulunan şahıslara görevlilerimize saldırması yönünde talimat vermiştir.

İş yerinde bulunan şahısların masa sandalye bardak v.b cisimleri görevli memurlara atmaları sonucu meydana gelen saldırıda; 1 görevlinin olay yerinde her iki kol parmaklarında kırıklar ile kafada şişlik, 3 görevlinin ise omuz boyun ve yanak kısımlarında basit tıbbi müdahale ile geçecek şekilde yaralanma meydana gelmiştir.

Takviye ekip gelmesi sonucu B.K, Y.K, F.Y. isimli şüpheli şahıslar ile işyeri sahibi A.A isimli şüpheli şahıs yakalanmıştır.

İşyerinde bulunan ve kimlik bilgileri belli olan 11 şahıs işyerinin arka camını kırarak olay yerinden kaçmış, şahısların yakalanmalarına yönelik çalışmalar devam etmektedir.

Ayrıca 10.01.2022 ve 14.01.2022 tarihlerinde bahse konu işyerinde işyeri sorumlusu şüpheli A.A isimli şahsa “Kumar Oynanması İçin Yer Ve İmkan Sağlama” suçundan adli işlem yapılmıştır.

Konu ile yakalanan ve "Kumar Oynanması İçin Yer ve İmkân Sağlama” ile “Görevli Memura Mukavemet" suçlarından haklarında işlem yapılan şahıslar, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adli makamlarca serbest bırakılmıştır.