24.11.2018-11.05.2019 tarihleri arasında İlimiz Küçükçekmece, Bakırköy ve Güngören ilçelerinde meydana gelen (3) farklı “Evden Hırsızlık” olayı ile ilgili olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü Güven Timleri Şube Müdürlüğü görevlilerince yapılan çalışmalar kapsamında;

Elde edilen güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesi neticesinde bahse konu olayları gerçekleştirdikleri tespit edilen Ayşe Ç. (21) ve Şerife Ç. (48) isimli bayan şahıslar 16.06.2019 günü İlimiz Başakşehir ilçesi Şahintepe Mahallesinde bulunan bir ikamette yakalanarak gözaltına alınmıştır.

Konu ile ilgili yapılan araştırmalarda yakalanan şüphelilerden;

Ayşe Ç. isimli şahsın; “Bina İçinde Muhafaza Altına Alınmış Olan Eşya Hakkında Hırsızlık” konusundan (3) ve “Evden Hırsızlık” konusundan (2) olmak üzere toplam (5) suçtan aranma kaydı ve 7 yıl kesilmiş hapis cezası olduğu,

Şerife Ç. isimli şahsın ise “Kilitlenmek Suretiyle Muhafaza Altına Alınan Eşya Hakkında Hırsızlık” konusundan (3), “Mala Zarar Verme” konusundan (1), “Konut Dokunulmazlığını İhlal” konusundan olmak üzere toplam (5) suçtan aranma kaydı olduğu tespit edilmiştir.

Konu ile ilgili yakalanan şahıslar 16.06.2019 günü sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.