İstanbul Emniyet Müdürlüğü Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı görev yapan ve “Gece Kartalları” olarak bilinen Çarşı ve Mahalle Bekçileri tarafından yürütülen çalışmalarda;
27.02.2020 tarihinde İlimiz Ataşehir ilçesi Yeni Çamlıca Mahallesi Akşemsettin Caddesinde meydana gelen Selahattin T. (41) isimli şahsa ait motosikletin 3 şahıs tarafından çalınması olayı ile ilgili elde edilen kamera görüntülerinin incelenmesi neticesinde şahısların kimlik bilgileri tespit edilerek oluşturulan eşkâl bilgileri doğrultusunda; 29.02.2020 tarihi saat 22.30 sıralarında görevlilerimizin Yeni Çamlıca Mahallesi Dursunbey Caddesi üzerinde yaptığı çalışmalarda şüpheli şahıslardan F.B. (15) ve M.G. (15) isimli yaşı küçük şahıslar yakalanarak muhafaza altına alınmış, bahse konu hırsızlık olayındaki motosiklet olay yerine yakın bir yerde bulunarak müşteki şahsa teslim edilmiştir.
Şahısların yapılan sorgulamasında; F.B. isimli yaşı küçük şahsın; (2) adet “işyerinden hırsızlık”, (1) adet “açıktan hırsızlık” suçlarından, M.G. isimli yaşı küçük şahsın; (1) adet “cinsel taciz”, (1) adet “açıktan hırsızlık” suçlarından kaydının olduğu anlaşılmıştır.
Konu ile ilgili yakalanan ve 01.03.2020 tarihinde adli makamlara sevk edilen F.B. ve M.G. isimli yaşı küçük şahıslar hakkında adli kontrol hükümleri uygulanmış, kimliği tespit edilen diğer şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.