Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde her yıl 30 Ağustos günü  kutlanan zafer bayramı İstanbul, Ankara, İzmir gibi tüm illerde büyük bir coşku ve  heyecanla kutlanmaya devam ediyor. 

30 Ağustos Zafer Bayramı için Ankara Büyükşehir Belediyesi kamu kurum ve kuruluşları ile ortaklaşa  renkli etkinlikler düzenliyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin  sosyal medya hesabından  yayınladığı 30 Ağustos Zafer Bayramı  videosu Kısa sürede çok beğeni  topladı. Atatürk ve Türkiye haritasının yer aldığı videoda “Bazı Zaferler Tarihlere Sığmaz. Zafer için tunçtan bir bilek, hürriyet sevdalısı bir yürek gerek. Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, kurtuluş kahramanlarımızı ve aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz” ifadelerine yer verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarını tek bir semtle sınırlı kalmayacak şekilde farklı yerlerde yürüyüşler ve konserler ile kutluyor.

 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer vatandaşları 30 Ağustos gününde yanan ormanlar adına doğa adına yürüyüşüne çağırdı. İzmirli vatandaşlar 30 Ağustos’ta Efemçukuru Devedüzü’nde saat 15.00’da buluşuyor.