AK PARTİ İSTANBUL’DA İLÇE KONGRELERİ BAŞLADI

AK Parti İstanbul’da ilçe kongreleri, Sultangazi ve Kağıthane kongreleriyle başladı. Büyük bir coşkuyla gerçekleştirilen kongrelerde millete hizmet yolunda görev alacak isimler belirlendi. Kongrenin yapıldığı alanlarda yeni dönemin temizlik, maske ve mesafe kuralına ihtimam gösterildi.

AK Parti İstanbul’da coşkuyla beklenen kongre heyecanı, Sultangazi ve Kağıthane kongreleriyle başladı. İlçe kongrelerine; AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Genel Başkan Yardımcıları Fatma Betül Sayan Kaya ve Vedat Demiröz, TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, milletvekilleri, ilçe başkanları, belediye başkanları, kadın kolları, gençlik kolları ve teşkilat mensupları katıldı.

ŞENOCAK: “DAVA ARKADAŞLARIMA VAZİFELERİNDE MUVAFFAKİYETLER DİLİYORUM”
 

Yeni yönetimde görev alacak dava arkadaşlarına hayırlı olsun temennilerini ileten AK Parti İstanbul İl Başkanı Şenocak, “Sultangazi ve Kağıthane kongreleriyle başlattığımız ilçe kongrelerimizi, akabindeki 37 ilçemizde de partimize yakışır, partimizin gücünü hissettirecek bir şekilde yapacağız inşallah. Önceki dönemlerde halkımızın yoğun katılımıyla birlikte bayram havasında geçen kongrelerimizi, bu dönem maalesef Koronavirüs salgını nedeniyle ihtiyatlı bir şekilde gerçekleştirmek mecburiyetinde kaldık. Her ne kadar birlikte olamasak da halkımızın desteğini kalbimizde hissediyoruz. İlk kurulduğumuz günden bugüne kadar partimize emek veren tüm Sultangazili, Kağıthaneli kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Yeni yönetimde görev alacak dava arkadaşlarıma da şimdiden hayırlı olsun diyor, her birine vazifelerinde muvaffakiyetler diliyorum.” dedi.

ŞENOCAK: “LİDERİMİZ ERDOĞAN’IN ÇİZDİĞİ YOLDA ÜLKEMİZİ 2023, 2053 VE 2071 HEDEFLERİNE ULAŞTIRACAĞIZ”


Eski Türkiye hayali kuranlara inat, dava arkadaşlarıyla Türkiye’nin gücüne güç katmaya devam edeceklerini vurgulayan Şenocak, “AK Parti, Allah’ın izniyle çok uzun yıllar yaşayacak. Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çizdiği yolda ülkemizi inşallah 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine ulaştıracağız. Bizler, görev yaptığımız süreç boyunca bu davanın bir neferleri olarak görevlerimizi layıkıyla yerine getirmekle sorumluyuz. Hangi görevde olursak olalım, bu sorumluluk bilinciyle hareket ettiğimiz sürece, ülkemizi hedeflerine ulaştıracağız. Gecesini gündüzüne katan bir Genel Başkanımız, çok güçlü bir partimiz, çok güçlü bir teşkilatımız var. 18 yılda Türkiye’yi nereden nereye getirdiğimizi, yaptığımız hizmetleri tek tek saymaya kalksak günler yetmez. İçerideki bazı şer odakları, yurt dışındaki işbirlikçilerinden aldıkları güçle Erdoğan’sız, AK Parti’siz bir Türkiye hedefliyor. Bunların aslında asıl hedefi Türkiye’nin yükselişini, gücüne güç katmasını durdurmak. Hala eski Türkiye hayali kuranlara inat, kongre sürecinin ardından teşkilatlarımızda görev alacak dava arkadaşlarımızla Türkiye’nin gücüne güç katmaya devam edeceğiz.” Diye konuştu.

KURTULMUŞ: “TÜRKİYE, KÖKLERİ ÜZERİNDEN YENİDEN AYAĞA KALKIYOR”


Türkiye’nin yükselişini sürdürdüğüne dikkat çeken Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, “Dünyanın yeniden yapılanmaya başladığı bir dönemde Türkiye'nin önlenemeyen yükselişi dünyanın en fazla dikkat çeken gelişmelerinden biridir. Bu çerçevede AK Parti olarak amacımız, sorumluluk sahibi nesiller yürüyüşümüzü daha güçlü bir şekilde ortaya koyabilmektir. Bu milletin yükselişinin en önemli şartı hiç şüphesiz kendi değerleri üzerinde yeniden ayağa kalkmasıdır. Bunun sembol göstergelerinden birini liderimiz Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde bu yaz yaşadık. Nedir o, Ayasofya Cami'nin ibadete açılmasıdır. Bu sadece bir müzenin ibadete açılması değil, yeniden milletin kökleri üzerinde ayağa kalkmasının göstergesidir.” dedi.

KURTULMUŞ: “İNANDIĞIMIZ YOL, YENİDEN GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE İSTİKAMETİNDE YÜRÜMEKTİR”


AK Parti siyasetinin özeti; barış, huzur, hakkaniyet ve adalet ilkeleri olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, “Azerbaycan'ın işgal edilen toprakları eninde sonunda özgürleşecek. Bütün bu sorunların kaynağı Türkiye olmadığı halde neden Türkiye'den rahatsızlık duyuyorlar? Beylerin istediği şu; kenarda duran, önlerinde el pençe divan duran, korkan, çekinen bir Türkiye'yi görmek istiyorlar, buna asla müsaade etmeyeceğiz. İnandığımız yol, yeniden güçlü bir Türkiye istikametinde yürümektir. İnandığımız yol, bu aziz milletin yeniden güçlenerek yürümesini temin etmektir. Biz barış, huzur, hakkaniyet, adalet istiyoruz. Yeni bir dünyanın daha insani daha adil bir şekilde kurulmasını istiyoruz. Bunun için de gayretle mücadele ediyoruz. AK Parti siyasetinin özeti budur." şeklinde konuştu.

KAYA: “MAHALLE TEŞKİLATINDAN GENEL MERKEZE KADAR HER BİRİMİZİN SORUMLULUĞU BÜYÜK”

Türkiye’nin gelişmesi ve büyümesi için teşkilat mensuplarının büyük sorumluluğu olduğunu belirten Fatma Betül Sayan Kaya, “18 yıldır desteğini bizden eksik etmeyen milletimizden Rabbim razı olsun. Sevgili kardeşlerim, şunu da asla unutmamalıyız; eğer bu milletin ayağı tökezlerse, bunda her birimizin vebali vardır. Mahalle teşkilatından ilçe teşkilatına, il teşkilatından genel merkez yönetimine kadar her birimizin ciddi sorumluluğu var. Bizim sorumluluğumuz, sadece ülkemizin sınırlarıyla da sınırlı değil. Biz, aynı zamanda gönül coğrafyamıza karşı da sorumluyuz. Allah’a şükür ki zulme boyun eğmeyen, dünyanın farklı bölgelerindeki haksızlıkları görmemezlikten gelmeyen, ‘Dünya 5’ten büyüktür’ sloganıyla hakkın, hakikatin, adaletin sesi olan bir Genel Başkanımız var. Yine Allah’a şükür ki, Genel Başkanımızın arkasında dimdik duran, gücüne güç katmaya gayret eden İstanbul Teşkilatımız var. Biz milletin kurduğu bir partiyiz ve hep birlikte milletimize hizmet edeceğiz. AK Parti güçlü olduğu sürece bütün dünya Müslümanları kendi ülkelerinde daha güçlü olacaktır. Bu vesileyle partimizin kurulduğu ilk günden bu yana emek veren tüm kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Bugün yapılacak seçimlerle göreve başlayacak yeni dava arkadaşlarıma muvaffakiyetler diliyorum.” şeklinde konuştu.

DEMİRÖZ: “AK PARTİ’NİN KADERİ, BU MİLLETİN KADERİYLE ÖZDEŞLEŞTİ”


Millete canı gönülden hizmet etmeye devam edeceklerini vurgulayan Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, “AK Parti’nin kaderi, bu milletin kaderiyle özdeşleşti. 18 yıldır büyük bir özveriyle bu milletimize canı gönülden hizmet etmeye devam ediyoruz. Doğu Batı ayrımı gözetmeksizin ülkemizin dört bir yanına her alanda hizmet ettik. Dev projeleri, büyük yatırımları hayata geçirdik. İnsana hizmet ettiğimiz gibi, ülkemizin daha yaşanılır bir ülke olması için geçmişte vurulan prangalar olan vesayet odaklarını da tek tek çökerttik. Ülkemizin uluslararası arenada gücüne güç kattığımız gibi, dünya genelindeki mazlumların, mağdurların da sesi olduk ve olmaya da devam ediyoruz. İlçe kongrelerimizde görev alacak tüm dava arkadaşlarımızın, AK Parti’mizin bu vizyonuna, misyonuna katkı sağlayacağına şüphesiz inanıyor, geçmişten bugüne partimize emek veren tüm kardeşlerime de şükranlarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

TBMM AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu da yaptığı konuşmada, “Kurulduğu günden bugüne kadar partimize emek vermiş tüm teşkilat mensubu kardeşlerimi teşekkürlerimi sunuyorum. Bugün yapılacak kongrede, seçilecek ilçe başkanımıza ve yönetimine üstün muvaffakiyetler diliyorum.” temennilerini paylaştı.

Protokol konuşmalarının ardından oylamaya geçildi. Delegelerin oylarıyla; Sultangazi’de Süleyman Yiğitoğlu, Kağıthane’de de Serkan Cantürk tekrar ilçe başkanı seçildi.