YAŞAM

2017'deki En Büyük 10 Arkeoloji Buluntu

Son Romantik Jest
 65 yaşında 1656 yılında ölen Louise de Quengo adlı kadının cesedi Fransa Rennes'de bir Jacobin manastırına gömüldü . Kocasının cesedi ise ondan 125 kilometre uzakta (201 kilometre) gömüldü. Arkeologlar, Quengo'nun kocasının cesedinde kesikler tespit edince kalbin koruyucu bu kutuya konularak karısının tabutunun üstüne yerleştirilmiş olduğunu tespit etti.

Şarapçılık İçin En Erken Kanıt Arkeologlar, bu yıl 8000 yıl önce şimdi (Kafkasya'da bulunan) Gürcistan Cumhuriyetinde şarap fermantasyonu yapıldığını tespit etti. Şarap yapımında kullanılan küpleri araştıran Gadachrili Gora ve Shulaveris Gora adlı araştırmacılar, Gürcistan'da iki bölgede de bulunan sekiz büyük küp kırıkları üzerinde kimyasal analizler yaptılar ve cisimlerin üzüm ve şarapta bir bileşik olan tartarik asit içerdiklerini buldular. Daha önce, şarap yapımında bilinen en eski kanıt İran da ve yaklaşık 7000 yıl öncesine dayanıyordu. Ancak Arkeologlar, bu yeni keşiflerin, seramik icat edildikten sonra çok geçmeden şarap yapmaya başladığını göstermesi bakımından önemli olduğunu vurguluyorlar.

En Eski Trigonometri Kanıtı 3.700 yıllık bir tablet, Yunanlıların değil Babillilerin üçgen matematiği olan trigonometri konusunda ilk çalışanlar yaptığını ortaya koyuyor. 15 üçgen tanımlamasına sahip olan bu tablet trigonometri çalışmasını son derece basit hale getiren bir trigonometrik tablonun bir parçası niteliğinde.Araştırmacılar, Babilliler, ziggurat adı verilen sarayları ve piramit şeklindeki yapıları inşa etmek için trigonometri bilgilerini kullanmış olabileceğini belirterek, tabletin sadeliğinden etkilenerek modern matematik öğretmenlerinin trigonometri öğretirken benzer bir yaklaşım kullanabilecekleri ni dile getiriyorlar.

Neanderthal Tıbbi Bilgisi Beş Neandertal iskeletinden diş hesaplamasının DNA analizinden, Neandertallerin önemli tıbbi bilgiye sahip olduğu ve hatta antibiyotikleri kullandıklarını ortaya koydu . Neandertallerin birinde diş hekimi apsesi (ağrılı bir diş enfeksiyonu) ve diyare kaynaklı bir bağırsak paraziti bulundu, ancak doğal bir antibiyotik görevi gören bir tür küfün çürüttüğü dişleri tedavi ettikleri ortaya çıkarken bu bireyin aynı zamanda görünüşte aspirinde kullanılan içerikleri içeren kavak da kullandığı belirlendi. Avustralya'daki Adelaide Üniversitesi'ndeki Eski Antropolojik DNA Merkezi direktörü olan araştırmacı Alan Cooper, "Antibiyotik kullanımı çok şaşırtıcı , zira penisilin geliştirilmeden önce 40.000 yıl geçti" açıklamasında bulundu. Çalışma aynı zamanda Neandertal diyetlerinin çeşitlilik gösterdiğini ve kişiye bağlı olarak daha fazla et veya daha fazla sebze içerebileceğini ortaya koydu.

Eski Dönem 4.000 Yıllık Asur Evlilik Sözleşmesi Bu 4.000 yıllık tablet, bir eş ile kocası arasında bilinen en eski evlilik sözleşmesinin ne olduğunu açığa çıkarıyor . Asur yazılı sözleşme, eşi Hatala'nın evlilikten iki yıl sonra çocuğu doğurmaması durumunda kocası Laqipum'u çift için çocuğu üretecek bir kadın köle satın alması için şart koşuyor. Sözleşme ayrıca, Laqipum Hatala'yı boşaltırsa beş minayı (ağırlığın bir birimi) gümüş ödemek zorundadır ve eğer Hatala Laqipum'dan ayrılırsa ona beş mina gümüş ödemelidir.

İnanılmaz Değerli Taş
 Bu 3500 yıllık taş, bir savaşçının öldürülmüş bir düşmanının üzerine basarken, diğer bir savaşçının onun boynuna bir kılıç fırlattığını gösteriyor. Yunanistan, Pylos'taki bir savaşçının mezarında yaklaşık 3.000 nesne ile birlikte bulundu. Mücevher taşı üzerindeki ayrıntılar o kadar karmaşıktır ki hepsini görmek için mikroskop ile bakmak bile yetersizdir. Mezarın kendisi ilk kez 2015'te bulunmasına rağmen, tüm eserler hakkında kazı, temizlik ve analiz çalışmaları zaman almıştır. Bu hazinenin keşfi 2017'de ilan edildi.