Jüride Ahmet Elhan, Ali Akay, Arie Amaya - Akkermans, Aslı Altay, Başak Doğa Temur, Burçak Bingöl, Ceren Erdem, Deniz Artun, Hale Tenger, Huma Kabakcı, İnci Aksoy, Mehmet Güleryüz, Nathalie Angles, Sara Reza, Seyhun Topuz, Şener Özmen ve Yunus Büyükkuşoğlu yer alıyor.

Türkiye’nin yeni nesil sanatçı platformu BASE, ülkenin dört bir yanından yeni mezun genç sanatçı adaylarının yapıtlarını İstanbul’da aynı çatı altında bir araya getiriyor. Geçtiğimiz yıl 20 ilde 31 üniversiteden 108 yeni mezun sanatçı adayına ait 116 yapıtı sanatseverlerle buluşturan ve 12.000’e yakın ziyaretçi ağırlayan BASE’in ikincisi 19-23 Aralık 2018’de gerçekleşecek.

Yeni mezun sanatçı adaylarını sanat dünyası, yaratıcı endüstriler, medya ve tüm sanatseverlerle buluşturmayı hedefleyen BASE, mezuniyetten profesyonel sanat hayatına geçişlerinde onlara destek olmayı, kariyerlerine bir ivme ve yön kazandırmayı amaçlıyor . Türkiye’nin yeni sanatçı nesline ışık tutan BASE, aynı zamanda galeri, koleksiyonerler, sanatseverler ve yaratıcı endüstrilerin de genç yetenekler keşfetmesine aracı olma misyonu taşıyor.

BASE, bu yıl 2018 mezunlarının başvurularını kabul ediyor. 1 Mayıs itibariyle başlayan başvuru süreci 1 Temmuz’da sona erecek. Başvuru geçtiğimiz yıl olduğu gibi animasyon, baskı, cam, fotoğraf, geleneksel Türk sanatları, görsel iletişim tasarımı, grafik tasarım, heykel, resim, seramik, video, resim-iş öğretmenliği bölümleri lisans ve lisans üstü mezunlarına açık olacak. Adaylar, BASE’e 3 farklı yapıtla başvurabilecek.

BASE’in seçici kurulunda bu yıl da Türkiye’den ve dünyadan değerli isimler yer alıyor. Oluşmaya devam eden 2018 seçici kurulunda yerini alan isimler yazar/ eleştirmen/küratör Ali Akay, Ahmet Elhan, yazar /eleştirmen Arie Amaya - Akkermans, Future Anecdotes Istanbul kurucusu, tasarımcı Aslı Altay, Arter küratörü Başak Doğa Temur, Burçak Bingöl, Dirimart Direktörü Ceren Erdem, Galeri Nev Ankara Direktörü Deniz Artun, Hale Tenger, Huma Kabakcı, EKAV/Egitim Kültür Ve Arastırma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İnci Aksoy, Mehmet Güleryüz, New York merkezli Residency Unlimited’ın kurucusu Nathalie Angles, Guggenheim UBS Global Map küratörü Sara Reza, Seyhun Topuz, Şener Özmen ve Yunus Büyükkuşoğlu.

Serginin kürasyonu ise Derya Yücel tarafından gerçekleştirilecek. Derya Yücel; küratör, sanat yazarı, akademisyen ve AICA Türkiye (Uluslararası Sanat Eleştirmenleri Derneği) Yönetim Kurulu üyesi.

Geçtiğimiz yıl 30’u aşkın panelde 75’i aşkın konuşmacıyı bir araya getiren BASE Talks ise bu yıl da sanat dünyasını bir araya getirmeye devam edecek.

BASE hakkında bilgi ve başvuru için https://www.base.ist/ adresini ziyaret ediniz.