İletişim

Telefon: +90 212 465 74 74

Faks: +90 212 465 74 76-77

CNR HOLDİNG A.Ş. 
Cnr Ekspo Fuar Merkezi Yeşilköy-Bakırköy- İstanbul 
Tic. Odası: İstanbul Ticaret Odası 
Tic. Sicil No: 530508 / 478090 
Vergi Dairesi: Bakırköy 
Vergi No: 211 048 8676

Fuar Künyesi

 

Fuar: 58.AYSAF Uluslararası Ayakkabı Yan Sanayi Fuarı

Organizatör: Pozitif Fuarcılık A.Ş.

Tarih: 15-18 Kasım 2017

Yer: CNR Expo İstanbul – Türkiye

Destekleyen Kuruluşlar : TASEV (Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme Eğitim Vakfı) AYSAD  (Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği) KOSGEB (Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı)

Hedeflenen Katılımcı Sayısı: (Mümessilliklerle birlikte ) 420 Firma / 20 Ülke

Fuar Alanı: 40.000 m2

Hedeflenen Ziyaretçi Sayısı: 30.000

Ziyaret Saatleri:  15-17 Kasım 2017 10.00-18.00 / 18 Kasım 2017 10.00-17.00

Ayakkabı ithalatına getirilen ek vergiler, AYSAF’a ilgiyi artırdı

CNR Expo Yeşilköy’de 57’incisi düzenlenen Uluslararası Ayakkabı Yan Sanayi Fuarı’nda (AYSAF), 65 ülkeden, 11 bin 525 yerli ve yabancı sektör profesyoneli ağırlandı.

AYSAD Başkanı Ömer Kadir Arpacı, “Ayakkabı ithalatına getirilen ek vergilerden sonra yerli ayakkabı yan sanayi malzemelerinin kullanımı arttı. Buna bağlı olarak bu yıl AYSAF’ı 40 bin metrekare ile tarihinin en büyük alanında düzenledik. Geçtiğimiz fuara göre hem katılımcı hem de ziyaretçi sayımızda da artış oldu.”

Ayakkabı yan sanayi sektöründe Avrupa’nın en büyük ikinci fuarı olan 57.Uluslararası Ayakkabı Yan Sanayi Fuarı (AYSAF Fuarı) CNR Expo Yeşilköy’de düzenlendi. İtalya, Portekiz, Almanya, Çin’den katılımcı firmaların da yer aldığı fuar, 400’ün üzerinde yerli ve yabancı firmanın katılımıyla gerçekleştirildi. Fuarda, İtalya, İspanya, Fransa, Almanya, Rusya, ABD, İngiltere, Körfez ülkelerinin de aralarında bulunduğu 65 ülkeden, 2 bin 85’i yabancı olmak üzere 11 bin 525 yerli ve yabancı sektör profesyoneli ağırlandı. CNR Holding kuruluşlarından Pozitif Fuarcılık, Türkiye Ayakkabı Sektörü Araştırma Geliştirme Vakfı (TASEV), Ayakkabı Yan Sanayicileri Derneği (AYSAD) iş birliğinde ve KOSGEB desteği ile düzenlenen fuar, 40 bin metrekare ile tarihinin en büyük alanında düzenlendi.

“Ayakkabı yan sanayiciler, İtalya ile aynı anda trendlerden haberdar olacak”

AYSAD Başkanı Ömer Kadir Arpacı, ayakkabı ithalatına getirilen ek vergilerin neticesinin AYSAF Fuarı’nda alındığını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ayakkabı ithalatına getirilen ek vergilerden sonra yerli ayakkabı yan sanayi malzemelerinin kullanımı arttı. Buna bağlı olarak bu yıl AYSAF’ı 40 bin metrekare ile tarihinin en büyük alanında düzenledik. Geçtiğimiz fuara göre hem katılımcı hem de ziyaretçi sayımızda da artış oldu. Kasım ayında düzenleyeceğimiz AYSAF’ta yerli ve yabancı ziyaretçi sayımızı daha da artıracağız. Kasım ayında düzenlenecek fuarımızda Türk ayakkabı yan sanayicilerimiz ilk kez 2018-19 Sonbahar/Kış trendlerinden İtalya ile aynı anda haberdar olacak.”

Önümüzdeki yılın ilkbahar/yaz trendlerini yerli tasarımlar belirledi

Fuar her yıl olduğu gibi bu yıl da genç yeteneklerin çalışmalarına ev sahipliği yaptı. Üniversite, teknik anadolu liseleri ve özel eğitim kurumları öğrencileri sektöre yönelik çalışmalarını fuarda ziyaretçilerin beğenisine sundu. Fuarda, İstanbul Moda Akademisi’nin iş birliğinde önümüzdeki yılın ilkbahar/yaz ayakkabı yan sanayinde moda ve trendlerin tamamı yerli olan tasarımlarla belirlendi. Taban, ökçe, aksesuar, tekstil, kimyevi maddeler, deri-suni deri ürünleri gibi sektöre dair tüm teknoloji ve ürünler yine AYSAF’da sergilendi.