Taksim Sanat, 1-4 Haziran’da Cl Bloom’da!
Türkiye’deki çağdaş sanatın büyümesine odaklanan sanat fuarı Contemporary Istanbul Bloom, ikinci edisyonuna özel 31 Mayıs ön izleme ile 1-4 Haziran 2023 tarihlerinde Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı Rumeli Salonu’nda sanatseverleri çağdaş sanatın canlı ve yenilikçi dünyasıyla buluşturacak. İBB Kültür AŞ’ye bağlı Taksim Sanat, 5 sanatçının toplam 11 eseriyle fuarda ziyaretçileri karşılayacak. 

Baharın heyecanını sanatla bir araya getirecek CI Bloom, Borusan Otomotiv’in Türkiye distribütörü olduğu BMW Türkiye ile Paribu ve LG OLED evo partnerliğinde gerçekleşecek. Fuarda 25 çağdaş sanat galerisi, 4 sanat inisiyatif ve 2 sanat kurumu yer alacak. 286 sanatçının 572 eserinin sergileneceği CI Bloom programında, Taksim Sanat’ın özel seçkisi izleyici ile buluşacak.

Ahmet Aydın Atmaca, Bedia Ekiz, Esin Aykanat Avcı, Alper Bıçaklıoğlu ve Seda Boy’un farklı disiplinlerden oluşan eserlerini LK-25 blokta bulabilirsiniz.

Taksim Sanat hakkında;

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kültür AŞ’nin kamusal sergi alanı Taksim Sanat; özgün ve bağımsız sanatçıları odağına alarak onlara izleyicileriyle buluşacakları ve kendilerini sektöre taşıyacak bir alan yaratmayı hedefler. Bunun yanı sıra sektörün önde gelen sanatçılarına yer verdiği sergilerde çağdaş, dijital ve geleneksel sanat ile kamuyu buluşturmayı amaçlar.

Taksim metro istasyonu girişi -1. katında faaliyet veren Taksim Sanat, yeni vizyonuyla birlikte 2022 yılından bu yana; Farazi, Cryptomarbles, Genç Buluşmalar, Boşlukta Mevcut, Bir Zamanlar İstanbul, Bir Işık Hüzmesi Üzerine ve 1002. Gece sergilerini ziyaretçilerle buluşturdu. Taksim Sanat, 12 Mayıs 2023’te İyilik İçin Sanat Derneği’nin iş birliğiyle Prof. Dr. Marcus Graf küratörlüğündeki “Umut ve Güven” sergisine kapılarını açtı. 2 Temmuz’a kadar sürecek olan sergiden elde edilecek gelir, İyilik İçin Sanat Derneği’nin Hatay’da yürüttüğü “Kadın ve Çocuk Dostu Alanlar” projesine bağışlanacak.

SANATÇILAR:

AHMET AYDIN ATMACA

“…Kişi için varolmak, kendini aşarak kendini yaratmaktır.”

 Gabriel Marcel 

İnsan, diğer tüm varolanlardan farklı olarak kendi varlığının, varoluşunun farkında olan ve yaşamı boyunca varlık ve hiçlik arasında kendini inşa etmeye çalışan bir varlıktır. Heykellerim ve desenlerimde, insanın kendi varoluşunu aşmaya ve kendini sürekli olarak yeniden yaratmaya çalışan halini görürüz. İnsan; bilinç, hafıza, zeka gibi kendine has özellikleriyle dünyada yaşamını sürdürürken, ölüme doğru giden bir canlı olduğunu ve bu haliyle dünya içinde varolduğunu bilmekte ve kendini her gün yeniden yaratıp yeniden yok etmektedir.

ALPER BIÇAKLIOĞLU

Alper Bıçaklıoğlu, geri dönüşüm malzemelerini kullanarak diorama sanatına yeni bir soluk getiren bir sanatçıdır. İşlerinde duvarlara işlenmiş sanat motiflerini, grafitti ve street art unsurlarını apokaliptik bir biçimde kullanarak binaları yeniden hayata döndürür. Çalışmaları, özgün ve etkileyici bir görsel deneyim sunarken, geri dönüşüm ve çevresel farkındalık konularına da dikkat çeker. Alper Bıçaklıoğlu’nun diorama sanatı, sanatseverler için göz alıcı ve düşündürücü bir serüven sunar.

BEDİA EKİZ

Göbek bağdır. Ayaklarının altında uyuyan toprağın derini…
Tavşanın kulağı
Şahmaran uykusunda mağaradaki çıngırak…
Derler ki mağaralıkta uzun saçlı boynuzlu yılanlar yaşarmış.
Girdim mağaraya, durdum…. yoklardı. Sanırım uyuyorlar, henüz çok gece olmamıştı. Uyuyanın günahı olmazmış. ‘’ teslimiyetin günahı ‘’ aşk
Teslimiyet can acıtır. Teslim olduğun bilmez ki , uykunu emanet ettiğin… içindeki kırmızıyı… Şahmaranın şifasındaki fedakarlığı… Babanın evladındaki duasını… şah ölür masal yeniden yazılır / 1002. Gece Masalları

ESİN AYKANAT

Küp Gezegenler, 2023-2018

İnsanın doğayla fiziksel bir uyum içerisine girmesi ya da bir olması, yeryüzünde geçirdiğimiz ortalama bir ömürlük zaman sürecinde tekrar kazanılabilecek bir yetenek olmaktan çıkalı uzun zaman oldu. Özellikle son zamanlarda doğaya verilen zarar sonucu insanoğlu geleceğiyle ilgili panik halinde ama hala şimdiye kadar bize yeten toprak, su ve hava şimdi ne oldu da yetmez hale geldi diye sorulmaksızın, doğayı görmeden, ondan ilham almadan, ona saygı duymadan kaynakların ömrü uzatılmaya çalışılıyor. Bu noktadan yola çıkan “Küp Gezegenler” serisi, fiziksel olarak kendini bulunduğu ortamın doğasına bırakma ve tereddütsüz onunla harekete geçme, onunla bir olma ihtiyacı ve hissinin görselleşmiş halidir….

SEDA BOY

İnsan hafızası, gizemli ve karmaşık bir deniz gibidir. “Hafıza” ise bu denizdeki anıları ve duygusal izleri taşımaktadır. Kasetler, geçmişin sesini ve görüntüsünü bugüne taşırken, unutulmaz anıları sonsuza kadar saklayabilirler. Ancak aynı zamanda hatırlamak istemediğimiz anıları da korurlar. Kırılganlık ve sağlamlık arasındaki denge, seramik kasetin simgesidir ve hafızanın hassaslığını ve gücünü temsil eder. Kasetin içindeki desenler ve renkler, farklı anıları ve duygusal deneyimleri temsil ederken, kırık veya yamalı kasetler, eksiklikleri ve tamamlanmamış anıları ifade eder. Bu eser, izleyiciye hafızanın derinliklerine yolculuk etme ve insanlığın kolektif anılarını keşfetme fırsatı sunar.

***

CI Bloom’un Katılımcı Çağdaş Sanat Galerileri:

Ata Demirer Gazinosu 01 Nisan Zorlu PSM İstanbul Ata Demirer Gazinosu 01 Nisan Zorlu PSM İstanbul

Ambidexter, İstanbul; Anna Laudel, İstanbul, Düsseldorf; Art On İstanbul, İstanbul; Bozlu Art Project, İstanbul; C.A.M. Gallery, İstanbul; den art, Antalya; Dirimart, İstanbul; Galeri 77, İstanbul; Galeri Bosfor, İstanbul; Galeri/Miz, İstanbul; KAIROS, İstanbul; Krank Art Gallery, İstanbul; Martch Art Project, İstanbul; One Arc Gallery, İstanbul; Öktem Aykut, İstanbul; Pg Art Gallery, İstanbul; Pi Artworks, İstanbul, Londra; Piramid Sanat, İstanbul; Sanatorium, İstanbul; Sevil Dolmacı Art Gallery, İstanbul; Simbart Projects, İstanbul; SODA, İstanbul; Taksim Sanat, İstanbul, x-ist, İstanbul; Zilberman, İstanbul, Berlin.

LİNK

CI Bloom 2023 biletleri Mobilet’te