Sessizlikte Diyalog

Yer: İstanbul Diyalog Müzesi, İstanbul

Tarih: 26 Mar 2023 - 26 Mar 2023

bilet

Etkinliğe Dair

Sessizlikte Diyalog:

*uyarı* Etkinlik başlamadan 15 dakika önce mekanda bulunmanız gerekmektedir, etkinliğe geç kalmanız halinde biletleriniz geçersiz sayılacaktır.

Sessiz sedasız bir deneyim

Diyalog Müzesi’nde işitme engellilerin hayatlarını deneyimleyerek anlayabilmeyi ve onlarla empati kurabilmeyi sağlayan Sessizlikte Diyalog sergisi; ses yalıtımlı özel bir alan içinde, tamamen sessizlikte gerçekleştiriliyor. Katılımcılar bir saat boyunca hiç konuşmuyorlar ve taktıkları kulaklık sayesinde hiçbir şey duymuyorlar. Sergide ayrıca ziyaretçi gruplarına rehberlik etmek üzere işitme engelli rehberler eşlik ediyorlar. Zorlukları fırsata dönüştürme yeteneğiniz güçlenirken, kendiniz ve çevrenizle ilgili tüm önyargılarınızı sonsuza dek geride bırakacaksınız. Mutlaka deneyimlenmesi gerekenler listenizde yerini alacak Sessizlikte Diyalog sergisi ile hayata bakış açınız değişecek!

Deneyim süresi

Sergi deneyimi 60 dakikadır. Lütfen girişe hazırlık ve check-in için giriş saatinizden yaklaşık 15 dk önce mekanda olunuz. Geç kalınan seansların bileti geçersiz sayılır ve bir başka saate veya güne aktarılamaz.

“İndirimli Kategorisinden nasıl yararlanabiliyoruz?”

Dimash Qudaibergen Dimash Qudaibergen

Tüm öğrenciler ve öğretmenler ve 65 yaş üstü katılımcılar -geçerli kimliklerini göstermek suretiyle- indirimli kategorisinden yararlanabilirler. Sarı basın kartı sahipleri, engelli ziyaretçilerimiz deneyime ücretsiz olarak katılabilir.

"Sergiye elektronik cihazlarla girmem mümkün mü?"

Sergi tamamen sessiz bir ortamda gerçekleştiği için, ses çıkarması mümkün saat, cep telefonu  gibi tüm elektronik cihazlar, yine sessizlikte ses çıkarabilecek ya da kulaklık takacağınız için kulağınızı rahatsız edebilecek ölçüde büyük mücevher veya takının içeri sokulmasına izin verilmemektedir. Ziyaretçilere bu ve tüm diğer kişisel eşyalarını koyabilecekleri kilitli bir dolap ücretsiz olarak tahsis edilecektir.

Sorumluluğun alıcıya ait olması ve sorumluluk reddi

Diyalog Sosyal Girişimcilik Derneği (DİSODER) ve Diyalog Müzesi; Karanlıkta Diyalog ve Sessizlikte Diyalog etkinliklerini kendi web sitesinde ve Biletix’te görüldüğü şekilde mevcut ve kullanıldığı haliyle sunmaktadır. DİSODER ve Diyalog Müzesi; bu sergilerin ziyaretçi tarafından deneyimlenmesinden ve kullanılmasından dolayı ne açıkça ne de zımnen hiçbir sorumluluk kabul etmemektedir. Bu sergilerin deneyimlenmesi ve kullanımıyla ilgili sorumluluğun yalnızca size ait olduğunu açıkça beyan edersiniz.

Yasal olarak izin verildiği sürece DİSODER’ in ve Diyalog Müzesi’nin açıkça veya zımnen bir garanti vermesi söz konusu değildir. Sergilerin deneyimlenmesinden ve kullanımından kaynaklanan hiçbir zarardan DİSODER ve Diyalog Müzesi sorumlu tutulamaz. Bahsi geçen sorumluluk reddi ve sınırlandırmaları, geçerli yasanın zımnen verilen garantiler için sorumluluk sınırlandırmasını veya belirli zararlar için sorumluluk reddini tanımaması halinde hükümsüzdür.