PERU VE TÜRK YEMEK KÜLTÜRÜ SENTEZLENECEK

Yemek yemeden vazgeçmeyeyim, ancak sağlıklı da olsun diyenlerin, en çok tercih ettiği dünya mutfakları arasında “Peru Mutfağı” dikkat çekiyor. Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) VE Kayla Mutfak Sanatları Akademisi meraklılarını, kinoa, mango, maça, mor mısır gibi ürünlerle adından söz ettiren Peru Mutfağını keşfetmeye davet ediyor. Türk ve Peru mutfağının özelliklerinin anlatılacağı, benzerliklerinin konuşulacağı, iki kültürü bir arada sentezleyecek özel gecede, siz değerli basın mensubunu ağırlamaktan memnuniyet duyacağız.

Sağlıklı yaşam furyasının temel taşlarından sayılan kinoa, mango, maça, mor mısır gibi Andean ürünlerini içeren Peru Mutfağı, son dönemde Türkiye’de de ilgi görmeye başladı. Yemek yemekten zevk alanlar için sağlıklı çözümler sunan Peru Mutfağı, Türk Mutfağı ile birçok açıdan da benzerlik gösteriyor. Bundan hareketle, Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) VE Kayla Mutfak Sanatları Akademisi yaptığı iş birliği ile yükselen foodie trendi olan Peru mutfağını ve Türk Mutfağı mercek altına almaya hazırlanıyor.

Peru ve Türk Mutfağı gecesinde iki kültür bir arada sentezlenirken, yemeklerin farklarından, benzerliklerinden, değişik tariflerden ve püf noktalarından da bahsedilecek. Yemek tadımının da olacağı etkinlikte, Türk gastronomi kültürü ile ilgili açıklamalar yapılacak.

Tarih: 31 Ekim Salı

Saat: 19.00

Yer: Kayla Mutfak Sanatları Akademisi

Adres: Hüseyinağa Mahallesi, Atıf Yılmaz Cd. 17 / A, 34435 Beyoğlu/İstanbul

LCV: 0543 348 08 02

Etkinlik Detayları

Etkinlik Başlangıcı: 
31/10/2017 19:00 TR

Etkinlik Bitişi: 
31/10/2017 21:00 TR

Mekan: Kayla Mutfak Sanatları Akademisi