MOİ Sahne’de bu hafta

İstanbul’un en renkli sahnesi MOİ Sahne bu hafta tiyatro oyunları ve konserlerle dolu olacak

Mall of İstanbul’da yer alan MOİ Sahne her hafta birbirinden keyifli tiyatro oyunlarına, konserlere ve sahne gösterilerine ev sahipliği yapıyor. Bu haftanın (27 Kasım-3 Aralık) etkinlik takvimi ise şöyle:

29 Kasım Çarşamba günü, saat 20.30’da Ahmet Aslan ve Erdal Erzincan Konseri

Anadolu müziğini batı enstrümanlarıyla birlikte kullanan Ahmet Aslan, bağlama virtüözü Erdal Erzincan ile birlikte MOİ Sahne’de sevenleriyle buluşuyor.

Ahmet Aslan; gitar, bağlama ve kendi tasarladığı La-Tar adında, klasik gitar ve bağlamanın karışımı olarak tanımlanabilecek bir enstrümanla tanındı. Martin Martin Greve, Kemal Dinç, Paco Peña, Carlo Domeniconi ve Antonis Anissegos gibi değerli müzisyenlerden görüş alınarak başlanan tasarım süreci, usta zanaatkâr Süleyman Aslan'ın (Dutar Saz Evi) elinde La-Tar adlı enstrümana dönüşerek Ahmet Aslan'ın müzikal kariyerinin eşsiz yapısının temel parçalarından biri haline geldi. 2003 yılında Va u Waxt (Rüzgâr ve Zaman), 2008 yılında Veyvé Mılaketu (Meleklerin Dansı), 2015 yılında Na-Mükemmel ve 2017 yılında Kemal Dinç ile birlikte Duo albümlerini yayınladı.

30 Kasım Perşembe günü, saat 21.00’da Sunay Akın ve Nihat Sırdar’dan ‘Sivrisinek Dedin de Aklıma Geldi’

Yazar ve koleksiyoncu Sunay Akın ile uzun yıllardır radyolarda kendine özgü tarzıyla programlar sunan Nihat Sırdar ‘Sivrisinek Dedin de Aklıma Geldi’ adlı komedi gösterileriyle MOi Sahne’de izleyiciyle buluşuyor. Gösteride Sunay Akın ve Nihat Sırdar tarihten ve günümüzden ilginç olayları izleyicilere anlatırken, Türkiye radyolarının konuşan tek hayvanı ‘Sivrisinek’ durmadan araya giriyor ve onlarla tatlı bir şekilde atışıyor. Gösteri, kahkaha ve kara mizahı bir arada sunuyor.

2 Aralık, saat 13.00’da çocuk oyunu ‘Odada Dört Mevsim’

Danslı ve müzikli, eğlenceli mi eğlenceli çocuk oyunu ‘Odada Dört Mevsim’ MOİ Sahne’de çocuklarla buluşuyor.

"Bir odanın içine dört mevsimi sığdırabilir misiniz? Bu, bir yetişkin için çok kolay görünmese de bir çocuk için hiç de zor değil aslında. Odasında nasıl vakit geçireceğini bilmeden sıkılan bir çocuğun yardımına koşan bilge sinek Bay Cızbız’la tanışacak; Vivaldi’nin eşsiz müziğinden yararlanarak küçücük odanın içinde yarattığı dünyaya tanık olacaksınız. Danslarla ve görsel efektlerle zenginleşen oyunda çocuklar hem hayal güçlerinin sınırsızlığını, hem de müziğin nasıl bir anlatım gücüne sahip olduğunu keşfedecek. Bay Cızbız’ın ellerini birbirine sürtmesiyle yaşanan büyülü yolculuğa siz de katılmak ister misiniz?"

2 Aralık Cumartesi günü, saat 20.30’da Leman Sam Konseri

Türk müziğinin en önemli sanatçılarından Leman Sam, MOİ Sahne’de sevenleriyle buluşuyor. Olmazsa olmaz şart; sahiden olduğun gibi olmak. Gerçek ruhun neyse, üzerine örtüler koymadan öylece yaşamak. Bu örtüler sizi yorar. Onun için ben çırılçıplak bir ruhla dolaştım." diyen sanatçı, duru sesi ve şarkılarıyla kendi ruhunuzu bulmanız için şarkılarını söylüyor. Leman Sam şarkı söylemeyi ne kadar sevdiğini şu sözlerle ifade etmiştir: "Aşık olur gibi şarkımı söylerim, şarkımı söyler gibi de aşık olurum”

3 Aralık Pazar günü saat 13.00’da çocuk oyunu ‘Canım Kardeşim Müzikali 2’

Televizyon ekranlarında çocukların severek izlediği ‘Canım Kardeşim’in yeni müzikali ‘Canım Kardeşim Müzikali 2’ MOİ Sahne’de izleyiciyle buluşuyor. Oyun; eğlenmek ve güzel zaman geçirmek için sadece bilgisayar oynanmaması gerektiğini anlatıyor. Oyuna Barış Manço karakteri gibi sürpriz tiplemeler de katılıyor. Danslı ve müzikli oyun, çocukların da dahil olduğu bir eğlenceye dönüşüyor.

3 Aralık Pazar günü; saat 19.00’da tiyatro oyunu ‘Bezirgan’

Zeki, kurnaz, komik bir o kadar da sahtekar Tartuffe’ün hikayesinin uyarlaması olan Bezirgan, İstanbul Halk Tiyatrosu performansı ile MOi Sahne’de tiyatroseverlerle buluşuyor. Oyunda Cem Davran ve Erkan Can’a Bahtiyar Engin, Selin Yeninci, Faruk Akgören, Aytek Önal, Simge Defne, Selim Can Yalçın ve Salih Kırlı eşlik ediyor. Cem Davran’ın Tartüffe ve Orgon karakterleriyle iki tipi birden canlandırdığı oyunda, hizmetçi kız rolünde Bahtiyar Engin, evin büyük annesi rolünde ise Erkan Can rol alıyor.

Etkinliklerin biletleri www.biletix.com’dan ve MOİ Sahne gişesinden temin edilebiliyor. Tüm etkinlikler hakkında ayrıntılı bilgi www.moisahne.com adresinden alınabiliyor.

Mall of İstanbul, MOİ Sahne

Adres: Süleyman Demirel Bulvarı Mahmutbey

Başakşehir/İstanbul

İletişim: 0212 801 10 88/ 400 [email protected]

www.moisahne.com

Instagram: @moisahne