Max Cooper (Live / AV)

01 Şubat 2019 - 22:00 - Studio

Parti

22:00 Kapı Açılışı
22:30 Vildan Gündüz
23:55 Max Cooper (Live / AV)
After: Aleksandir b2b DJ H0MELE55

Elektronik müziği yalnızca bir janr olarak değil, kendini ifade etme biçimi olarak değerlendiren Max Cooper, elektronik müziği enstalasyonlarla ve canlı görsel-işitsel şovlarla taçlandırıyor. Teknolojiyi, çağdaş sanatı ve müziği yarattığı atmosferik deneyimlerle seyircisine sunan Cooper’ın albüm şirketi Mesh ile elektroniğin basamaklarını hızla tırmanması, bundan sonra yapacaklarının yalnızca bir habercisi.

1980 yılında Belfast’te dünyaya gelen Max Cooper, biyoloji dalında doktora sahibi olmasının ardından yıllardır tutkusu olan müziği, profesyonel bilim yaşamıyla entegre etmenin yollarını aradı. Kompleks ama melodik sound’unu 4D Sound, Hyperform ve 360 derece mekansal enstalasyonlarıyla daha önce deneyimlenmemişi deneyimleten Cooper, eleştirmenler tarafından geleceğin müziğinden bugüne gönderilen bir mesih olarak değerlendiriliyor.

Berlin’in adından sıkça bahsettiren gece kulübü Berghain’de Kanadalı sanatçı Maotik ile işbirliği yaparak kurguladığı görsel şovlarla akıllardan silinmeyen Cooper, Future Wife ve Zaha Hadid gibi isimlerle de bir araya geldi. 2015 yılında BBC’nin Essential Mix serisine katıldı. 2018’de Balance’ın mix derlemesine de katkı sağlayan Cooper yenilikçi parçalarla öne çıkan DJ’ler arasındaydı. Michael Nyman, Tom Hodge ve Nils Frahm gibi önemli çağdaş bestecilerle de çalışma fırsatı bulan Cooper, 2017 tarihli Emergence albümüyle yine eleştirmenlerden tam puan aldı.

Resident Advisor’un ilk 100 DJ’i arasında gösterdiği Cooper, 2014 yılında çıkardığı ilk albümü “Human” ile elektronik sahnesine hızlı ve derinden bir giriş yaparken canlı performanslarıyla günden güne elektronik müziğin önemli oyuncularından biri haline geldi. 2018 yılında çıkardığı “One Hundred Billion Sparks” albümü için çıktığı Avrupa turnesine özel olarak kurguladığı ışık enstalasyonu performansı ile izleyenlere unutulmaz anlar yaşatan Cooper, 1 Şubat’ta Studio’da!